Biopeople

Danske iværksættere indtager Sverige

Det danske Innovationsnetværk Biopeople mødte svenske Medicion Village via Enterprise Europe Networks matchmaking service. Sammen søgte de midler til og har gennemført et projekt, der succesfuldt har matchet danske og svenske life science virksomheder med hinanden. "Young Nordic Life Sciences Entrepreneurs matchmaking business trip and conference" (YoungNLSE) hedder projektet, der har haft deltagelse af 20 unge iværksættere. Det har bl.a. resulteret i nye danske-svenske virksomhedssamarbejder og i en ny dansksvensk Life Science Idea Challenge.

Foto: Biopeople


Danske Biopeople mødte svenske Medico Villiage på et matchmaking arrangement som Enterprise Europe Network arrangerede i forbindelse med BSR Innovation Express Cluster-to-Cluster Conference and Matchmaking i København. Kort efter søgte de - sammen med Bio Sweden - midler fra Innovation Express til et projekt, der siden har hjulpet unge life science iværksættere med at finde internationale samarbejdspartnere og funding:

- I erhvervsfremmesystemet er der ikke rigtig ordninger, som målrettet rammer unge iværksættere inden for life science. Sammen med Medicon Village fik vi derfor ideen om at samle unge danske og svenske iværksættere. Hovedaktiviteten i projektet var fælles deltagelse i Nordic Life Sciences Days i Stockholm, fortæller Sophie Labrosse, vice-direktør i Biopeople og fortsætter:

- Når man tager unge iværksættere med ud på den internationale scene er forberedelse vigtig. Derfor bød turen til Stockholm først på et stop hos Medicon Villiage, hvor de unge danske iværksættere for første gang mødtes med de svenske iværksættere. Sammen rejste de danske og svenske virksomheder med toget til Stockholm. En togtur der bød på workshops, pitchtræning og masser af netværk mellem de danske og svenske virksomheder. Og på selve Nordic Life Sciences Days havde vi en fælles stand under navnet ‘Young Nordic Life Science Entrepreneurs’.

Nye dansk-svenske life science samarbejder

Den målrettede indsats for at matche de danske og svenske life science iværksættere har virket:

- Vi har siden erfaret, at flere af de deltagende virksomheder senere har indledt konkrete samarbejder. Fx har den nystartede danske virksomhed VenomAb IVS netop fået midler fra det dansk-skånske-tyske initiative “FBÖ TransTechTrans” til at blive udstationeret hos den skånske virksomhed Capra Science Antibodies AB, som de mødte på turen til Stockholm. Sammen skal de udvikle en bedre og billigere modgift mod slangebid, fortæller Sophie Labrosse og fortsætter:

- Den danske virksomhed CEBIO, der har udviklet en bio-nanoteknologiplatform indenfor botaniske farmaceutiske ingredienser, har mødt adskillige svenske samarbejdspartnere på turen. Samarbejdspartnere, der bl.a. hjælper med at teste og udvikle platformen.

Også Biopeople og Medicon Village har fortsat samarbejdet efter projektet. Sammen med nogle nye partnere, som de mødte på Nordic Life Sciences Days sidste år, har de udviklet og fundet regionale midler til at lave en dansk-svensk idea challenge for unge iværksættere, der hedder Nordic Life Science Innovation Challenge, som finder sted for første gang den 6.-7. september i Stockholm.

Kaspar Nielsen fra Enterprise Europe Network fortæller:

- Biopeople er en af vores tætte samarbejdspartnere. Derfor er vi ekstra glade for at både Biopeople og de virksomheder, de arbejder sammen med, har opnået så flotte resultater. Og at samarbejdet endda fortsætter og udvikles.

 

Fakta Biopeople

Biopeople, Danmarks Innovationsnetværk for Biosundhed, er en del af den danske infrastruktur for innovation etableret af og medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Biopeople skaber mødesteder for private virksomheder og offentlige institutioner med det formål at facilitere innovation og øge væksten til gavn for Danmark og dansk eksport. Biopeople’s kerneydelser er matchmaking, videndeling og innovationsaktiviteter. Innovationsnetværket arbejder regionalt, nationalt og internationalt og oftest på tværs af fagskel og de etablerede siloer. Biopeople er placeret på Københavns Universitet.

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.