eglu A/S

Nemme EU-penge til eglu

Når man hører om processen med at ansøge om midler fra EU, tænker de fleste, at det er en kompliceret affære, men sådan behøver det ikke at være. Det er samarbejdet mellem softwareudviklingshuset eglu A/S og Enterprise Europe Network et eksempel på.

eglu A/S' elektroniske platforme bruges fx til styring af velfærdsteknologi og mediecentre i hjemmet (Foto: eglu A/S)


Softwareudviklingshuset eglu A/S er – med hjælp af Enterprise Europe Network - kommet med i et EU-projekt med virksomheder og forskningscentre fra Frankrig, Luxemburg og Rumænien om udvikling af videndeling inden for velfærd. Og processen var nem og hurtig:

- Vi tog kontakt til Enterprise Europe Network for at komme med i et EU-projekt inden for Ambient Assisted Living-programmet, da vi gerne ville være med til at udvikle velfærdsteknologier sammen med europæiske partnere. Herefter gik det hurtigt. Inden for en måned havde vi tre forskellige projekter at vælge imellem, fortæller Charlotte Schmidt, der er partner i eglu A/S.

Grundene til, at det gik så hurtigt, var dels, at eglu selv havde gjort et godt stykke hjemmearbejde og fundet frem til det relevante Ambient Assisted Living-program, og dels at eglu sammen med Enterprise Europe Network udformede en partnersøgningsprofil. Kaspar Nielsen fra Enterprise Europe Network sendte derefter profilen ud i netværket. Via en engelsk samarbejdspartner fandt profilen vej til blandt andet Schweiz og et projekt kaldet MEDiATE. Det var det af de tre projekter, som eglu valgte at gå videre med.

Velfærdsteknologi til hjemmeplejen

En del af MEDiATE-projektet går blandt andet ud på at udvikle en teknologi, der gør det nemmere for hjemmeplejen at kontakte pårørende, hvis de ældre i hjemmet får behov for det.

Da eglu kom ind i processen, var EU-projektansøgningen næsten skrevet færdig. Alligevel var der ingen problemer for den lille danske virksomhed med at få relativ god indflydelse i projektet:

- Når man tænker på, hvor sent vi kom ind i processen, er vi positivt overraskede over, hvor stor en rolle vi har fået i projektet. Vi nåede kun at være i kontakt med projektlederen via mail, men det hele gik hurtigt og var meget professionelt, så vi fornemmede straks, at det var et stærkt projekt, fortsætter Charlotte Schmidt. Og projektet var stærkt, for det kom igennem EU’s nåleøje og fik tildelt midler.

I projektet skal eglu især bidrage med deres viden inden for systemudvikling, systemintegration og demonstration samt servicedesign og implementering af identificerede brugerbehov i et samlet softwaresystem. Til det har eglu fået et budget på ca. 1,2 mio. kroner.

For eglu er pengene dog ikke det vigtigste. Det er derimod de muligheder, projektet giver:

- Det betyder rigtigt meget for eglu at deltage i MEDiATE-projektet, som Enterprise Europe Network fik os med i. Det kan åbne mange nye døre i forhold til samarbejde omkring udviklingen af velfærdsteknologiløsninger til ældreområdet, fortæller Charlotte Schmidt.

Selvom projektet først starter medio juni 2013, har det allerede åbnet andre døre. For via MEDiATE-projektet er eglu bl.a. kommet i kontakt med virksomheden G4S Security Solutions, ligesom projektet er timet godt i forhold til eglus nye Living Lab (demohus), der under overskriften ”Helpful Home” tilbyder virksomheder inden for velfærdsteknologi og internationale, private plejeorganisationer at afprøve velfærdsteknologiske løsninger.

Ikke succes hver gang

Processen med at få EU-midler hjem var nem i tilfældet med MEDiATE-projektet, men så nemt går det ikke hver gang, og det har eglu også selv erfaret. Til samme ansøgningsrunde havde eglu også en anden ansøgning inde - en ansøgning, som eglu havde brugt langt flere ressourcer på, men af forskellige årsager gik den desværre ikke igennem.

 

Fakta eglu A/S

eglu A/S er et softwareudviklingshus, der udvikler elektroniske platforme til videndeling mellem mennesker, styring af automatiserede handlinger som fx mediecentre i ”det intelligente hjem” og styring af velfærdsteknolog.

Akut hjælp holdt produktionen i gang

Akut hjælp holdt produktionen i gang

En hurtig rundspørge i Enterprise Europe Network blev redningen af produktionen af en populær produkttype i Søren Lund Møbler A/S’ produktlinje, da den danske møbelvirksomhed pludselig stod uden leverandør af en særlig komponent.

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.