Sherlock fandt nye veje

En tilfældighed kan pludselig skabe nye muligheder. Det skete for Anette Svenningsen, som efter at have stiftet bekendtskab med Enterprise Europe Network for kun to år siden nu har fået 30 nye kunder ad den vej og samtidig har fået åbnet dørene til et andet og større marked, end hvad hendes virksomhed traditionelt sælger til.

Anette Svenningsen har været virkelig aktiv og engageret i sit arbejde for FEN-projektet, og det har nu givet pote for hendes egen virksomhed. Foto: Gunnar Seijbold/Government Offices - Swedish EU Presidency

En efterårsdag i 2009 sad Anette Svenningsen og læste en kort notits i Børsen, som omhandlede opstarten af et nyt europæisk tiltag til at få flere kvinder til at blive iværksættere – det såkaldte Female Entrepreneurship in Nordic Regions (FEN). Projektet skulle danne et netværk af ambassadører for iværksætteri. Hun kontaktede derfor det danske kontaktpunkt i projektet, Agro Business Park, for at høre nærmere og se, om hun kunne blive én af disse ambassadører. Det blev hun, og det blev samtidig starten på et rigtigt godt bekendtskab.

Sherlock styrer – også i udlandet

På 18. år driver Anette Svenningsen sammen med sin bror virksomheden European House of Quality A/S, som producerer softwaren Sherlock, der bruges til kvalitets-, arbejdsmiljø- og energistyring i virksomheder, på hospitaler og i kommuners forsyningsselskaber. I dag er kvalitetsstyring og forskellige former for miljø-, arbejdsmiljø- og energicertificering standard i de fleste produktionsvirksomheder og hos mange offentlige myndigheder i Danmark. Vækstmulighederne for European House of Quality ligger derfor i det offentlige og i udlandet – og virksomheden vil helst vækste gennem forhandlere, både i Danmark og i udlandet.

Derfor kunne Anette hurtigt se, at hendes nye ambassadørrolle i FEN ikke alene kunne være inspirerende for andre kvinder, men samtidig kunne den også åbne døre til nye markeder for European House of Quality.

Fra ambassadør til Enterprise Europe Network leverandør

Som en af de virkelig aktive ambassadører i FEN fik Anette hurtigt skabt opmærksomhed omkring sin virksomhed og sit produkt. Også internt i det danske Enterprise Europe Network fik man øjnene op for at benytte Anette i andre sammenhænge.

- Vi manglede en miljøkonsulent til nogle workshops i et par miljøprojekter, som vi kører i regi af Enterprise Europe Network, og her var Anette en oplagt mulighed, fortæller koordinator i det danske Enterprise Europe Network Simon Poulsen.

Ny kundegruppe og nye markeder

Projektopgaverne gav hende pludselig 30 nye kunder inden for en gruppe, som European House of Quality normalt ikke sælger til – nemlig, små og mellemstore virksomheder.

- Vi sælger typisk Sherlock-systemet til store organisationer som DONG Energy, Velux, Hydra-Grene og Københavns Energi, men via min synlighed igennem Enterprise Europe Network har vi nu fået fat i de små og mellemstore virksomheder, som oven i købet også efterspørger mine auditorydelser, fortæller Anette Svenningsen.

- Samtidig har min deltagelse i forskellige udenlandske arrangementer i regi af FEN-projektet givet mange gode kontakter, som jeg bruger, når jeg skal ind i en branche, jeg ikke har stiftet bekendtskab med før, så bekendtskabet med Enterprise Europe Network har helt sikkert givet nye muligheder for European House of Quality, konkluderer hun.

Anette er netop blevet spurgt, om hun vil tage til Athen i regi af et andet Enterprise Europe Network-projekt for at undervise miljøkonsulenter i brugen af Sherlock e-learningskonceptet. Samtidig forhandler hun pt. med rumænske Ecorope, der tilbyder eksport-importrådgivning inden for bl.a. landbrugssektoren, og som også er interesseret i at kopiere e-learningskonceptet og sælge Sherlock i Rumænien.

Fakta – European House of Quality A/S

European House of Quality A/S, der blev etableret i 1999, er et konsulentfirma inden for kvalitets- og arbejdsmiljøledelse, som designer og sælger styringssoftwaren ”Sherlock” worldwide gennem autoriserede forhandlere. Virksomheden tilbyder også e-learningskurser til opbygning og implementering af kvalitetssystemer, arbejdsmiljøledelsessystemer og miljøledelsessystemer.

Læs mere her

 

Fakta - Female Entrepreneurship in Nordic Regions (FEN)

Female Entrepreneurship in Nordic Regions (FEN) blev søsat i 2009 under EUs strategiske satsning på kvindeligt iværksætteri ”EU Network of Female Entrepreneurship Ambassadors”. Formålet med FEN var at danne et netværk af kvindelige iværksætterambassadører i tre nordiske lande - Island, Norge og Danmark - som alle skulle arbejde for at inspirere andre kvinder til at opstarte egen virksomhed. De i alt 29 ambassadører deltog i bl.a. workshops, messer, foredrag, inspirations- og informationsmøder omkring kvindeligt iværksætteri, og ved projektets slutning i juli 2011 havde i alt 32 nye virksomheder i Norge, Island og Danmark set dagens lys.

Akut hjælp holdt produktionen i gang

Akut hjælp holdt produktionen i gang

En hurtig rundspørge i Enterprise Europe Network blev redningen af produktionen af en populær produkttype i Søren Lund Møbler A/S’ produktlinje, da den danske møbelvirksomhed pludselig stod uden leverandør af en særlig komponent.

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.