BIC Group

BIC Group fik svensk ordre

BIC Group med kontor i Herning har som mange andre danske virksomheder lært, at tålmodighed er en vigtig dyd, hvis man vil samarbejde med svenske virksomheder. Mere end et år efter det første møde på Elmia Subcontractor Connect tikkede den første lille ordre ind ad døren.

Jens-Chr. Møller, direktør i BIC Group, bruger matchmakingarrangementer til at få indblik i eller ny viden om andre markeder (Foto: BIC Group)

Fra matchmaking til svensk ordre

- Vi havde formentlig aldrig mødt den svenske virksomhed, hvis vi ikke havde deltaget i matchmaking på Elmia Subcontractor i november 2011. Vi havde et fint møde med den svenske virksomhed i Jönköping, og der var også en udmærket korrespondance pr. mail efterfølgende, men derefter blev der ganske stille, og jeg havde nok vurderet kontakten som afsluttet uden resultat. Men efter næsten et års stilhed kontakter den svenske virksomhed os igen i efteråret 2012 med en helt konkret ordre, hvilket var en positiv overraskelse, fortæller direktør Jens-Chr. Møller fra BIC Group.

- Der er i første omgang tale om en ganske lille ordre på montage af nogle specialstik til brug i industrien, men vi håber og tror på, at ordren kan føre til flere opgaver for den svenske virksomhed. Vi udfører mange opgaver for kunder i det meste af Europa, men udover kunder i Sverige etableret via eksisterende danske kunder har vi hidtil haft svært ved at få åbnet ordentligt op for det svenske marked – også derfor er vi glade for den lille ordre, fortæller Jens-Chr. Møller.

Royalt håndtryk gør det ikke alene

Danmark var officielt partnerland på Elmia Subcontrator i 2011, og H.K.H. prins Joachim besøgte i den anledning messen, herunder også matchmaking-standen, hvor det også blev til et royalt BIC-håndtryk.

- Jeg har deltaget nogle gange i matchmaking i Sverige og Tyskland, og det er en effektiv måde at skabe mange nye kontakter på kort tid. Jeg har en meget åben tilgang til matchmaking, hvor jeg både sørger for selv at booke en del møder og er meget åben for andres ønsker om møder. Der er selvfølgelig møder, der aldrig bliver til mere end det, men man kan også blive positivt overrasket og tilmed få et indblik i eller ny viden om et marked ved at snakke direkte med folk. Men kontakter skabt på matchmaking kræver, som i andre sammenhænge, vedholdende opfølgning, og tilfældet med den svenske virksomhed viser også, at der kan gå et stykke tid, før indsatsen omsættes til effekt, fortæller Jens-Chr. Møller.

Den polske forbindelse og det store potentiale

BIC Group omfatter en række virksomheder, hvoraf BIC Electric er den klart største aktivitet. BIC Electric er en international elinstallationsvirksomhed med hovedkontor i Polen og salgsrepræsentation i Danmark og Norge. Direktør Jens-Chr. Møller har igennem en årrække knyttet stærke forretningsforbindelser i Polen, som også har ført til hvervet som formand for Polish-Danish Chamber of Commerce (PDCC). PDCC har til formål at fremme samarbejdet mellem Polen og Danmark. PDCC arrangerer løbende aktiviteter, bl.a. i samarbejde med Enterprise Europe Network, der har til formål at fremme forretningsmuligheder mellem de to lande.

Jens-Chr. Møller ser et meget stort og uudnyttet potentiale for danske virksomheder i Polen:

- Polen har som et af meget få europæiske lande haft vækst i hele perioden siden 2008, hvor andre har været plaget af krise og tilbagegang. Polen er ikke kun interessant for produktionsvirksomheder. Med en befolkning på næsten 40 millioner købedygtige forbrugere er der et stort potentiale for salg lige om hjørnet.

 

Fakta BIC Group

BIC Electric installerer og monterer industri- og maskinanlæg i hele Europa samt udfører alle typer elinstallationsopgaver og eltavlemontage. Virksomheden har mere end 80 ansatte.

Læs mere her

 

Fakta Elmia Subcontractor Connect

Nordeuropas største underleverandørmesse, Elmia Subcontractor, danner hvert år ramme om en matchmaking med titlen Elmia Subcontractor Connect. Matchmakingen, som arrangeres i et samarbejde mellem messen og Enterprise Europe Network, er meget international med ca. 150 deltagere fra mere end 20 lande. Også i 2013 er der matchmaking på Elmia Subcontractor i Jönköping i Sverige. Sæt kryds i kalenderen 12.-13. november.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.