Egeskov Danmark A/S

Dansk-polsk samarbejde sad lige i kassen!

Med hjælp fra Enterprise Europe Network fik Egeskov Danmark A/S fra Fyn etableret et teknisk samarbejde med en polsk virksomhed. Egeskov Danmark A/S, som i mere end 100 år har leveret luksusemballage i træ til et utal af brancher fra tobak, chokolade til vin, i bestik- og arkivkasser, har med det nye samarbejde allerede kunnet præsentere et bredere produktprogram.

Foto: Egeskov Danmark A/S

Træ har sjæl og ynde, og derfor fastholder virksomheden at arbejde med træ som materiale til deres kvalitetsemballage- og displayløsninger. Det udstråler eksklusivitet og er meget velegnet til luksusemballage til fx produkter fra Carlsberg, Royal Copenhagen, Toms Gruppen, Fritz Hansen, som er blandt Egeskov Danmarks kunder.

Direktør Anders Dideriksen havde i de senere år sat mere og mere fokus på produkt- og produktionsudvikling og søgte nu tekniske samarbejdspartnere. Han kontaktede derfor Enterprise Europe Network i slutningen af 2011 for at få assistance til at finde nye internationale samarbejdspartnere. Sammen fik man klargjort en samarbejdsprofil, hvor Egeskov Danmark havde anført deres ønsker og krav til en kommende samarbejdspartner.

Der gik kun ganske kort tid fra, at samarbejdssøgningen blev lanceret i Enterprise Europe Networks store database til, at det strømmede ind med tilbud om samarbejde fra specielt de baltiske lande, men også fra Polen. En polsk netværkskollega fra Enterprise Europe Network havde hurtigt spottet et potentielt match i den danske samarbejdssøgning med en veletableret polsk virksomhed, som er specialiseret i træemballage. Den danske søgning blev præsenteret for den polske virksomhed, som kunne se gode muligheder for et teknisk udviklingssamarbejde. Kontaktoplysninger blev hurtigt udvekslet, og de to virksomheder indledte en dialog.

Fra ord til handling

Egeskov Danmark A/S valgte at indlede en dialog med den polske virksomhed, og så gik det hurtigt fra snak til handling. Efter en kort emailkorrespondance besluttede Egeskov Danmark A/S at tage til Polen for at besøge virksomheden og drøfte samarbejdsmulighederne ansigt til ansigt. Enterprise Europe Network deltog i en del af besøget for at yde assistance, og det viste sig hurtigt, at de to parter fint kunne kommunikere, og besøget var en succes.

I sommeren 2012 besluttede de to virksomheder at indlede et teknisk samarbejde om udvikling af produktion, og Egeskov har overført såvel maskiner og teknisk know how til den polske samarbejdspartner. De to parter skal i fællesskab udvikle og producere nye forbedrede træemballager til luksusprodukter.

- Jeg er meget imponeret over, hvor enkelt og nemt søgningen på en ny samarbejdspartner foregik – det har sparet os for mange ressourcer, skulle vi selv have forestået søgningen. Og tilmed var der stor interesse og hurtig respons fra mange relevante virksomheder. Enterprise Europe Network i Danmark og i Polen skabte en kontakt, som vi sammen med vores nye samarbejdspartner har omsat til et frugtbart samarbejde, fortæller direktør Anders Dideriksen fra Egeskov Danmark A/S. Og han fortsætter:

- Det er en win-win situation for begge parter og foruden det tekniske produktionssamarbejde, ser jeg også et potentiale for et nyt eksportmarked.

 

Fakta Egeskov Danmark A/S

EGESKOV DANMARK A/S leverer trææsker i høj kvalitet til brug ved emballering, displays og mange andre formål, hvor kvalitet og førstehåndsindtryk er altafgørende. Virksomhedens æsker og displays anvendes i mange forskellige industrier til både salgsemballage, præsentation, direct mail mv.

Læs mere her

EU-projektsamarbejde med musik i

EU-projektsamarbejde med musik i

Godt samarbejde mellem aktører i EU-DK Support, heriblandt Enterprise Europe Network Danmark, gav DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner muligheden for at bruge kompetencer og erfaringer i en større europæisk sammenhæng.

Concens træder ind på nye markeder

Concens træder ind på nye markeder

Godt netværk igennem Enterprise Europe Network er årsagen til, at Concens A/S hurtigt og effektivt har fundet nye samarbejdspartnere i både Polen og Finland, som kan stå for virksomhedens salg i de to lande.

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Claus Andersen Rustfri Stål A/S, som ligger i Odense, er én af Danmarks førende underleverandører af rustfrie stålprodukter til maskinindustrien, storkøkkener, kantiner og hospitaler, men de producerer også udendørs hjertestarterskabe.