Farmer Tronic Industries A/S

Dansk teknologi i nyt, fransk vejeudstyr

På et matchmaking event i forbindelse med en husdyrmesse i Frankrig i 2010 mødte Farmer Tronic Industries A/S fra Vamdrup den franske virksomhed ACEMO. Farmer Tronic Industries leverer nu teknologi til ACEMO – teknologi, som har gjort det muligt for den franske virksomhed at udvikle en ny, mobil løsning til vejning af dyr på landbrugsbedrifter.

Foto: iStockphoto.com

Efter at Lars Bjerregaard, elektroingeniør og indehaver af Farmer Tronic Industries A/S, havde afholdt et par møder med Enterprise Europe Network i løbet af efteråret 2010 på foranledning af Væksthus Syddanmark, blev han opmærksom på netværkets matchmaking event i forbindelse med den internationale husdyrmesse SPACE i Rennes, Frankrig, i september 2010. Lars Bjerregaard fik sat nogle møder med potentielle samarbejdspartnere i stand med hjælp fra en fransk Enterprise Europe Network-partner og tog afsted.

Fik kloen i fransk udviklingsvirksomhed

Ét af møderne i Rennes var med den franske virksomhed ACEMO, der designer og producerer mekanisk, elektrisk og elektronisk udstyr til brug på gårde med dyreopdræt.

- Jeg fik først hjælp til at formulere mine ønsker om samarbejde, så jeg kunne få sendt en virksomhedsprofil afsted. På baggrund af den fik Enterprise Europe Network-partnere matchet mig med nogle virksomheder i Rennes, hvoraf ACEMO viste sig at være et rigtigt godt match, siger Lars Bjerregaard.

ACEMO er én af de førende producenter af male-/blandeanlæg til landbrugsbedrifter og systemer til behandling af tør eller halvflydende grisefoder. ACEMOs eksport udgør ca. 15% af virksomhedens samlede omsætning og afsættes via et forhandlernetværk til mange forskellige lande i Europa, Nordafrika og Asien.

Dansk teknologi afgørende for nyudviklet fransk vejeløsning

På mødet i Rennes tilbød Lars Bjerregaard repræsentanten fra ACEMO at stille noget Farmer Tronic-vejeudstyr til rådighed, som ACEMO kunne teste i virksomhedens udviklingsafdeling.

Testen viste sig at være en god idé, for ACEMO så med det samme flere, gode muligheder i at anvende Farmer Tronic Industries’ teknologi i deres egne produkter.

I januar 2011 skrev begge parter under på, at Farmer Tronic Industries A/S skulle levere teknologi til ACEMO, og netop Farmer Tronic Industries’ teknologi har nu gjort det muligt for ACEMO at udvikle og søsætte en ny, mobil løsning til vejning af dyr på landbrugsbedrifter. En løsning, som hurtigt har ført til, at ACEMO har fundet nye kunder på et nyt marked i udlandet.

Netværket giver flere muligheder

De to virksomheder mødtes igen i september på dette års udgave af SPACE-messen i Rennes, hvor de tog hul på en fælles dialog om en generel styring til ACEMOs forskellige maskiner. Her mødte Lars Bjerregaard endnu et par nye, potentielle samarbejdspartnere:

- Enterprise Europe Network har givet mig mulighed for at mødes face-to-face med udenlandske, potentielle samarbejdspartnere, og lige nu ser det meget lovende ud med ACEMO. Jeg kunne godt forestille mig, at netværket kunne hjælpe mig med at finde flere partnere i andre lande fremover, så mine teknologier og koncepter kunne vinde indpas i endnu flere perspektivrige produkter og løsninger rundt omkring, siger han.

Fakta Farmer Tronic Industries A/S

 

Gamle Mursten renser og genanvender mursten ud fra en patenteret rensemetode udviklet i slutningen af 90’erne, som samtidig er CO2-besparende. Firmaet har i sin nuværende form eksisteret siden 2003 og leverer til båd private og erhverv.

Læs mere her

EU-projektsamarbejde med musik i

EU-projektsamarbejde med musik i

Godt samarbejde mellem aktører i EU-DK Support, heriblandt Enterprise Europe Network Danmark, gav DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner muligheden for at bruge kompetencer og erfaringer i en større europæisk sammenhæng.

Concens træder ind på nye markeder

Concens træder ind på nye markeder

Godt netværk igennem Enterprise Europe Network er årsagen til, at Concens A/S hurtigt og effektivt har fundet nye samarbejdspartnere i både Polen og Finland, som kan stå for virksomhedens salg i de to lande.

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Claus Andersen Rustfri Stål A/S, som ligger i Odense, er én af Danmarks førende underleverandører af rustfrie stålprodukter til maskinindustrien, storkøkkener, kantiner og hospitaler, men de producerer også udendørs hjertestarterskabe.