Acutiz ApS

Danske hudplejeprodukter med råmælk attraktive i Kina

Acutiz ApS har fået åbnet døren til det store kinesiske marked for deres hudplejeprodukter baseret på råmælk fra køer. De har netop underskrevet en agentaftale med Syntech New Material Company i Shanghai, som ser et stort potentiale i produkterne. Samarbejdet kom i stand efter et initiativ – arrangeret sidste år i fælleskab af Future Food Innovation, FoodNetwork og Enterprise Europe Network - der satsede målrettet på at hjælpe danske virksomheder ind i Kina.

De råmælksholdige hudplejeprodukter, som nu skal eksporteres til Kina. Foto: Acutiz ApS

Pia Lykke Bertelsen, ejer af Acutiz ApS, fik for 10 år siden en idé om at lave hudplejeprodukter baseret på colostrum fra køer. Forskning har vist, at der er en lang række gavnlige stoffer i den første mælk, som koen producerer lige efter kælvning, og at disse stoffer er genkendelige for menneskets celler. Denne værdifulde væske, som kun produceres de første to døgn efter kælvning, giver kalven en lang række vigtige immunstoffer, som gør den levedygtig, men har ligeledes vist sig at have særdeles gavnlig effekt på menneskers hud. Koen producerer mere, end kalven kan drikke, og fordi råmælk ikke er godkendt til konsum, er der et overskud, som kan anvendes til eksempelvis kosmetiske produkter. I samarbejde med Aalborg Universitet blev colostrumingrediensen, som er aktivet i hudplejeserien ByLykke, udviklet.

Ind på nye markeder

ByLykke-serien har i flere år været tilgængelig for danske forbrugere, og fokus har derfor nu rettet sig mod udlandet. Pia Lykke har igennem årene været i dialog med NordDanmarks EU-kontor omkring Kina, som er et interessant og stærkt voksende marked for denne type naturprodukter, og faktisk er colostrums gavnlige egenskaber mere kendt der end i Danmark.

At finde den rette partner i den kinesiske jungle af mere eller mindre reelle virksomheder er dog ikke nemt – særligt ikke hjemme fra Danmark. Pia Lykke var derfor straks meget interesseret, da hun fik mulighed for at mødes med en potentiel kinesisk partner på dansk grund.

Det indledende møde fandt sted i oktober 2014 på FoodTech-messen i Herning i forbindelse med et Enterprise Europe Network matchmakingarrangement organiseret af NordDanmarks EU-kontor og Agro Business Park. Her deltog bl.a. Syntech New Material Company, som var på udkig efter nye materialer og ingredienser til medicinal- og fødevareindustrien i Kina. Mødet var en succes!

- Syntech New Material Company har de fornødne tilladelser til import af vores type produkter og en stor interesse i at bygge denne gren op i Kina. I forvejen importerer de bl.a. lægemidler og har derigennem en stor kontaktflade, som, de mener, kan være brugbar i forhold til vores kosmetiske produkter, som samtidig har stor effekt, siger Pia Lykke.

Dialogen om udformningen af en agentaftale tog ca. seks måneder.

- Forbavsende kort tid, afstanden og kulturforskellen taget i betragtning. Vi har haft tålmodigheden til at få gang i projektet, fordi vi mærkede en stor interesse fra Syntechs side til at bistå os med at komme i mål med vores fælles projekt, siger Pia Lykke.

Dialog baseret på tillid

Dialogen er desuden løbende blevet understøttet af Audrey Wenyuan Zhu fra NordDanmarks EU-kontor, hvilket har hjulpet tingene godt på vej:

- Jeg er ikke i tvivl om, at den største barriere - tilliden til hinanden - er gået så meget lettere ved, at begge virksomheder kender Audrey. Hun er således med i vores skriftlige kommunikation og bistår løbende med assistance og input. Audrey og jeg har kendt hinanden i mange år, så hendes kendskab til mig og vores produkter har også gjort søgningen efter den rette partner lettere.

I første omgang er planen at få godkendt et enkelt ByLykke basisprodukt til det kinesiske marked for at lære arbejdsgangen i den ret langsommelige godkendelsesproces. Siden skal flere af produkterne med colostrum rulles ud i takt med stigende efterspørgsel.  

Fakta Acutiz ApS 

Acutiz ApS står bag hudplejeserien ByLykke, som er udviklet med udgangspunkt i de gavnlige stoffer i råmælk fra køer. Virksomheden har base i Risskov nær Aarhus, og deres produkter forhandles i helsekostbutikker samt hos udvalgte kosmetologer og modebutikker.

Læs mere her 

ByLykke på Facebook

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.