DST A/S

DST A/S på norsk olieeventyr

DST A/S er specialister indenfor fabrikation af rør- og stålkonstruktioner til offshore olie- og gasindustrien. Virksomheden har i mange år levet af kunder, som opererer i den danske del af Nordsøen, men indenfor det sidste halvandet år har de arbejdet hårdt på at udvikle forretningen på andre markeder, hvor især Norge har været i fokus. Efter deltagelse på en målrettet netværkstur arrangeret af Enterprise Europe Network til Norge, med fokus på olie og gasmarkedet, lykkedes det den højteknologiske svejsevirksomhed fra Esbjerg at hive en betragtelig ordre fra en ny kunde i land.

Foto: DST A/S.

Besøget ramte plet

Netværksturen lagde sig tæt op af den nye messe for branchen, ONS Norway i Stavanger, og det viste sig snart, at det var stedet at møde de rette virksomheder. Project Department Manager Jesper Juhl Olesen fra DST A/S var meget begejstret for tilbuddet, og beretter:

- Vi meldte os til turen i håbet om at få et bedre markedskendskab, at netværke og vidensdele, samt potentielt knytte kontakter til nye norske samarbejdspartnere. Turen var nøje tilrettelagt for deltagerne, og det var et meget interessant besøgsprogram, som åbnede dørene for adgang til en række norske virksomheder.

Ihærdig opfølgning gav pote

Det norske olie- og gasmarked kan være noget af en udfordring at bearbejde. Selvom danske virksomheder generelt har et godt ry i Norge, så er de norske krav og forventninger tårnhøje. Dertil kommer, at der på det norske marked hersker stor konkurrence, og som dansk virksomhed skal man kunne præstere noget unikt og være på teknologisk forkant. Alene det at få kontakt til de rette folk, kan være en vanskelig opgave, fortæller Susanne Baden Jørgensen, Enterprise Europe Network/Netmatch og hun fortsætter:

- Derfor har vi i samarbejde med Offshoreenergy.dk og vores kolleger i Norge for tredje år i træk arrangeret en netværkstur for at klæde de danske virksomheder bedre på.

En af de mange døre, der åbnede sig for DST A/S, var et besøg hos én af de største internationale spillere på offshore-markedet. Jesper Juhl Olesen kunne se et stort potentiale inden for deres kernekompetencer – højteknologiske svejseløsninger, og efter hjemkomsten fra Norge blev der fulgt op på besøget, og der kom hul igennem til den store virksomhed.

Ganske kort efter rejste Jesper Juhl sammen med virksomhedens tekniske chef til Norge for at genbesøge den norske virksomhed.

- Nordmændene tog godt imod os, og vi blev hurtigt henvist til et af deres andre kontorer i Norge, som håndterer indkøb af services indenfor vores niche. Under det besøg blev vi så henvist til en helt tredje afdeling, og der gik ikke lang tid efter sidste besøg, førend vi modtog en forespørgsel fra kunden, beretter Jesper Juhl Olesen og fortsætter:

- Vi gik nøje til værks og sendte først og fremmest et forslag til forbedringer af den opgave de havde sendt i udbud. Det gav pote! Efter sparring med deres tekniske afdeling og udarbejdelse af tilbud baseret på vores løsningsforslag, fik vi ordren, og inden længe får vi besøg af kunden for bl.a. at drøfte yderligere samarbejde.

Værdifuldt netværk

- Vi har haft stort udbytte af at deltage på netværksturen til Norge. Det viser hvilken stor betydning det har, at der er eksperter som Enterprise Europe Network og Offshoreenergy. dk, som kan guide danske virksomheder på vej ved at give viden, åbne døre og give adgang til potentielle samarbejdspartnere. Vel har vi selv været meget aktive i det opfølgende arbejde, men den første kontakt er den vigtigste, så netværkstanken virker helt bestemt for os, både generelt og i regi af vores internationale udvikling, slutter Jesper Juhl Olesen.

 

Fakta DST A/S

Danish Specialist Welding Technology, DST A/S, er en højteknologisk svejsevirksomhed med speciale indenfor rør- og stålkonstruktioner til offshore olie- og gasindustrien. Virksomheden er beliggende i Esbjerg.

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.