Easyfood

Easyfood fik kontakt til Baltikum

Easyfood A/S fra Kolding har, siden virksomheden blev etableret i 2000, haft ambitioner om at skabe og markedsføre de bedste produkter på convenience food markedet. Ikke kun i Danmark, men i hele verden. Gennem en Enterprise Europe Network matchmaking i Riga fik Easyfood foden indenfor i Baltikum.

I samarbejdet med Enterprise Europe Network ser Flemming Paasch fra Easyfood flere gode perspektiver for fremtiden for både produkter og arbejdspladser. Foto: Easyfood A/S

Da Easyfood længe har ønsket at udvide sit internationale netværk og finde nye, udenlandske forretningspartnere, sagde virksomheden ”ja, tak” til en invitation fra Business Kolding om at deltage på messen Riga Food i Letland i september 2011. Besøg på netop denne messe er en del af aktiviteterne i det treårige Interreg IVB BSR-projekt BalticSupply, hvor Business Kolding sammen med Det Syddanske Bruxelles-kontor er danske partnere.

Matchmaking banede vejen

Business Kolding vidste, at Enterprise Europe Network arrangerede en matchmaking event på Riga Food, og snart hjalp en dansk Enterprise Europe Network-partner Easyfood med at formulere ønsker til samarbejde. Herefter gik en ihærdig, lettisk Enterprise Europe Network-partner i gang med at matche Easyfoods samarbejdsønsker med lettiske virksomheder.

- Business Kolding kender Easyfoods behov for viden om de baltiske markeder og ved også, hvilken slags virksomheder vi gerne vil i dialog med. Alt i alt fik vi en meget kvalificeret og professionel behandling af Business Kolding og efterfølgende af Enterprise Europe Network, som matchede os med relevante virksomheder i området og gav os værdifuld viden om markedet, fortæller adm. direktør i Easyfood Flemming Paasch.

Også Business Kolding er meget glad for samarbejdet med Enterprise Europe Network, og det har resulteret i en samarbejdsaftale mellem de to parter:

- Før, under og efter Riga Food håndterede Enterprise Europe Network processen meget professionelt og fulgte den meget tæt, siger Tove Gæmelke, chef for erhvervsudvikling, Business Kolding.

For Easyfood resulterede matchmaking eventen i Riga i direkte kontakt med tre potentielle, lettiske forretningspartnere.

- Resultatet af disse møder oversteg klart vores forventninger, og kvaliteten af den samlede service var meget høj, konkluderer Flemming Paasch.

Det videre samarbejde

Easyfood var i Letland igen i november 2011 for at diskutere videre med virksomhederne, og nu arbejdes der videre med at se på produktionstekniske og kvalitetsmæssige aspekter ved at indgå forpligtende samarbejder med disse virksomheder.

Riga Food var kun begyndelsen på dialogen mellem Easyfood og Enterprise Europe Network. Den spanske virksomhed INGAPAN, der bl.a. producerer og eksporterer diverse bageriprodukter, har for nyligt været på besøg hos Easyfood, et møde foranlediget af Enterprise Europe Network. Besøget var en succes, og Easyfood planlægger nu en tur til Spanien – idéen er at sælge produkter begge veje. Derudover kan Enterprise Europe Network også levere udenlandske bud på relevante kødteknologier, som Easyfood vil have fokus på i løbet af 2012.

- Jeg er overbevidst om, at kombinationen af vores systematiske arbejde med medarbejder- og brugerdreven innovation ved hjælp af samarbejder med forskellige typer af udenlandske partnere skaber de bedste og mest spændende produkter - og udvikler flere arbejdspladser, slutter Flemming Paasch.

Fakta Easyfood A/S

Easyfood A/S producerer convenience food fra sandwichbrød over brød med diverse fyld til kager. Virksomheden tilbyder måltidsløsninger inden for konceptområderne Easy for You, Easy on the Go og Easy Take Away. Virksomheden beskæftiger ca. 100 medarbejdere.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.