Enterprise Europe Network

Et større og forbedret Enterprise Europe Network til gavn for Danmarks erhvervsliv

Simon Poulsen, koordinator for Enterprise Europe Network i Danmark. Foto: Væksthus Hovedstadsregionen

 

Enterprise Europe Network har nu eksisteret siden 2008. Det blev etableret af Europa-Kommissionen med henblik på at fremme vilkårene for bl.a. markedsudvidelser, samarbejde over grænser og adgang til det indre marked for primært små og mellemstore virksomheder, men også i høj grad for vidensinstitutioner og andre offentlige organisationer. Flere end 650 partnerorganisationer i over 50 lande har indtil videre arbejdet for at hjælpe med dette.

Og der er sket meget siden 2008 – fx har godt 11.500 virksomheder globalt set fundet nye samarbejdspartnere, og herhjemme har alene 10 af de virksomheder, vi har hjulpet, kunne konstatere en stigning i omsætning på over kr. 100 mio. samlet set, og flere hundrede arbejdspladser er blevet skabt. Alt sammen med hjælp fra lokale Enterprise Europe Network-partnerorganisationer.

Men også internt i netværket er der sket ændringer.

I Danmark har vi siden 2008 arbejdet målrettet på at skabe gode internationaliseringsforhold for de danske virksomheder og vidensinstitutioner, og at vi pt. ligger som det bedst performende netværk af alle i Enterprise Europe Network og samtidig har fået vores kontrakt forlænget til 2020 vidner om, at vi gør det rigtige for vores virksomheder, og at Europa-Kommissionen værdsætter vores resultater. Og disse positive takter har vi naturligvis en ambition om at videreføre.

Vi har netop taget hul på en ny periode, som løber fra 2015 til 2020, hvor netværket ikke bare er blevet udvidet med mange nye partnere i flere lande, men vi kan nu også tilbyde flere ydelser til virksomheder og vidensinstitutioner.

Således kan vi i Danmark også byde velkommen til fire nye partnere - Væksthus Hovedstadsregionen, Væksthus Sjælland, Det Syddanske EU-kontor og Væksthus Midtjylland. Dermed er vi nu i alt syv netværkspartnere fordelt over hele landet.

Udover de eksisterende tilbud til danske virksomheder, som bl.a. omfatter gratis hjælp til at finde udenlandske samarbejdspartnere (leverandører, agenter, forhandlere, distributører, underleverandører mv.), kan vi nu fx også hjælpe danske virksomheder med at få udarbejdet en handlingsplan til bedre innovation ved hjælp af værktøjet IMP3rove.

Vi ser frem til at hjælpe endnu flere danske vækstorienterede virksomheder med at realisere deres mål.

God læselyst.

Simon Poulsen
Koordinator, Enterprise Europe Network Danmark 

- - -

Partnere i Enterprise Europe Network Danmark er:

  • Væksthus Hovedstadsregionen
  • NordDanmarks EU-kontor
  • Agro Business Park
  • Væksthus Midtjylland
  • Det Syddanske EU-kontor
  • Væksthus Sjælland
  • Cluster Excellence Denmark - REG LAB

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.