HPNow ApS

EU-midler kan gøre en kæmpe forskel

SMV-instrumentet under Europa-Kommissionen har alene i 2018 et budget på EUR 480 mio. til små og mellemstore virksomheder med ambitioner om vækst og internationalisering. Danske HPNow ApS har høstet midler til både test og markedsmodning – og har oven i købet fået en ekstern investor ombord som følge af coaching-delen i programmet.

Ziv Gottesfeld, medstifter og CEO i HPNow ApS (Fotos: HPNow ApS)

Små og mellemstore virksomheder (SMVer) kan sagtens søge midler til innovation og produktudvikling uden at skulle være en del af et stort, internationalt projektkonsortium.

Én mulighed er SMV-instrumentet - en del af Europa-Kommissionens Horizon 2020-program og bl.a. administreret af Enterprise Europe Network. Her kan SMVer søge om støtte til deres innovationsproces via en samlet pulje på hele EUR 3,5 mia., der kun er afsat til at gøre det nemmere for innovative og fremadstræbende SMVer at udvikle og markedsføre nye produkter, tjenester og forretningsmodeller, der kan medføre økonomisk vækst.

Der gives støtte til hele innovationsprocessen, og SMV-instrumentet er derfor delt ind i tre faser:

  • Fase 1: Konceptudvikling og forundersøgelse af idé (tilskud: EUR 50.000)
  • Fase 2: Produktudvikling og test (tilskud: EUR 0,5-2,5 mio.)
  • Fase 3: Intet tilskud, men gratis coaching og kommercialiseringsrådgivning fra en konsulent i Enterprise Europe Network

 

9,3 mio. kr. til markedsmodning af miljøvenligt desinfektionsmiddel

Danske HPNow, der udvikler og producerer apparater til decentral produktion af brintoverilte med kun vand, luft og elektricitet som input, har i 2017 ansøgt SMV-instrumentets fase 1 og har fået bevilget midler til at teste desinfektionsmidlet i Israel – tests, der i øvrigt kører rigtigt godt.

Det har givet HPNow blod på tanden! De har derfor fået tilført kompetencer via en ekstern coach til at hjælpe dem med markedsmodning og har samtidig ansøgt om midler igennem SMV-instrumentets fase 2 og fået bevilliget i alt kr. 9,3 mio. til netop markedsmodning. Gennem den eksterne coach er HPNow desuden blevet introduceret til og har i december 2017 fået tyske Evonik - én af verdens største producenter af brintoverilte - ombord som investor. HPNow vil bruge den tilførte kapital til yderligere opskalering og kommercialisering af teknologien.

- SMV-instrumentet har givet os ”fuld valuta for pengene”! Disse EU-midler har haft afgørende betydning for udviklingen af vores produkt, og med Evonik ombord har vi ikke blot fået en strategisk investor med mange års erfaring i innovative teknologier forbundet med brintoverilte, men også en investor med erfaring i at komme ind på nye markeder, hvilket giver os endnu større muligheder som forholdsvis lille virksomhed, konkluderer Ziv Gottesfeld, medstifter og CEO i HPNow.

Produktet testes desuden lige nu på Fyn, og i slutningen af marts 2018 skal endnu et test site i Holland startes op.

 

Fakta HPNow ApS

HPNow ApS er etableret i 2015 og har base i København. Virksomheden udvikler og producerer apparater til decentral, miljøvenlig produktion af brintoverilte kun ved hjælp af vand, luft og elektricitet.

Læs mere her

 

Fakta Evonik

Evonik er én af verdens førende specialkemikalievirksomheder. Virksomheden er baseret i Tyskland, er aktive i flere end 100 lande og driver produktionsanlæg i 25 lande.

Læs mere her

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.