NewIcon OY

Finske NewIcon etablerer datterselskab i Danmark

Den finske virksomhed valgte efter succesfuldt møde med Enterprise Europe Network og Invest in Odense i forbindelse med WHINN-matchmakingen i Odense tilbage i 2015 at etablere et datterselskab i Danmark. Det har desuden affødt samarbejde med Odense Universitetshospital og RoboCluster.

Hanne Hansen-Nord, Key Account Manager, NewIcon Group DK (Fotos: NewIcon)

Hvert år arrangeres WHINN-konferencen i Odense (Week of Health and Innovation). Partnerne bag konferencen er Odense by, Region Syddanmark, WelfareTech, Healthcare DENMARK, OUH Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet. Enterprise Europe Network er ansvarlig for den internationale matchmaking, der arrangeres i forbindelse med konferencen.

Værdifuld markedsvejledning

NewIcon OY, der bl.a. udvikler og producerer fuldautomatiske medicinskabe, som kan styre udleveringen af medicin til patienter, havde et ønske om at komme ind på det danske marked, men havde ingen kontakter i Danmark. Derfor deltog Marja Jaurakkajärvi, Vice President i NewIcon, for første gang i WHINN-matchmakingen i 2015. Her mødte hun bl.a. Enterprise Europe Network-konsulent Bjarne Andersen fra Det Syddanske EU-kontor og Lone Knudsen Krogsbøll fra Invest in Odense, som begge i samarbejde gav værdifuld sparring omkring det danske marked samt mulige samarbejdspartnere. Helt specifikt kunne Bjarne i regi af Enterprise Europe Network hjælpe med at finde nye samarbejdspartnere i Danmark til NewIcon.

Det har nu ført til et formaliseret samarbejde med Odense Universitetshospital, der efter en testperiode af NewIcons e-skab nu har indkøbt e-skabet til hospitalets fælles akutmodtagelse FAM, og et andet samarbejde med innovationsnetværket RoboCluster, hvor NewIcon er kommet med i et stort udviklingsprojekt (Patient@home), som RoboCluster administrerer. Begge aftaler er kommet i stand i samarbejde med finske Enterprise Europe Network-kollega Markus Ranne fra Finpro.

Det har desuden medført etablering af datterselskabet NewIcon Group DK i Odense og NewIcons e-skab som vinder af Odense Universitetshospitals RAP-pris 2017, der hylder et Relevant og Ambitiøst Påhit på et af hospitalets afdelinger.

- Vi skylder en stor tak til Enterprise Europe Network, da de blandt andre er årsag til, at NewIcon OY valgte at slå sig ned i Odense. De har bl.a. formidlet den værdifulde kontakt til Odense Universitetshospital, som nu også har resulteret i en pris, der er af stor betydning for os som ny spiller på det danske marked. Det er ekstraordinært at have den første ordre i hus efter kun seks måneder i Danmark, konkluderer Hanne Hansen-Nord, Key Account Manager for NewIcon Group DK.

NewIcons ambition i Danmark er at blive den førende leverandør til hospitaler og apoteker i forhold til automatiseret medicinhåndtering. De arbejder derfor nu på at færdigudvikle mange af deres produkter i tæt samarbejde med hospitalerne i Region Syddanmark - med efterfølgende salg til følge.

 

Fakta NewIcon OY

NewIcon OY er specialist i professionelle automatiserede, medicinske løsninger til hospitalsapoteker, private apoteker og hjemmeplejen mhb. på en mere sikker medicinhåndtering til glæde for sundhedspersonale og patient/borger. NewIcon er markedsleder i Finland og eksporterer til 12 forskellige lande. 

Læs mere her

 

Fakta WHINN

WHINN – Week of Health and Innovation – er en uge med konferencer, sideløbende arrangementer, udstilling, matchmaking og netværksaktiviteter inden for sundhed og innovation. WHINN afholdes årligt i Odense, som er kendt for at være først på beatet inden for sundhedsteknologi og innovation.

Læs mere her

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.