SDD Nordic

Flyers køres til alle lufthavne i Europa

Efter næsten tre års jagt efter en udenlandsk samarbejdspartner lykkedes det på mindre end en måned for den danske logistikvirksomhed SDD Nordic at etablere et samarbejde med en engelsk kunde og at åbne et nyt forretningsområde. Et samarbejde der er kommet i stand via Enterprise Europe Network.

Flemming Steenbach, ejer og CEO i SDD Nordic, har fået åbnet op for et nyt forretningsområde via. samarbejdet med Enterprise Europe Network (Foto: SDD Nordic)


For at udvikle og udvide sin eksisterende forretningsmodel med opsamling og returnering af varer, der skal tilbage til producenten (reverse logistics) til en større del af Europa, oprettede SDD Nordic i 2011 en profil i Enterprise Europe Networks database med ønsket om at finde en samarbejdspartner. Siden er der kommet en håndfuld henvendelser fra forskellige europæiske virksomheder, men ingen har ført til et reelt samarbejde. Næsten tre år senere – i januar 2014 – kom der så en henvendelse fra en engelsk Enterprise Europe Network partner på vegne af GOfer Logistics.

GOfer Logistics er specialiseret i at analysere deres kunders behov for logistikløsninger og derefter skræddersy disse ved at finde de rigtige leverandører, indgå aftaler med disse og sikre gennemførelse af transporter som aftalt med kunden.

Brugte databasen med de 25.000 profiler

GOfer Logistics søgte i Enterprise Europe Networks database efter en skandinavisk leverandør af logistik-løsninger og fandt her profilen fra SDD Nordic. Hendrick Pavel, der er Technology Adviser i Enterprise Europe Network i East of England, kontaktede Enterprise Europe Network i Herning, som hurtigt fik udvekslet kontakt data mellem de to virksomheder. Efter et par telefonsamtaler beskrev GOfer Logistics i detaljer den opgave, der skulle løses og SDD Nordic udarbejdede hurtigt et tilbud. I kraft af SDD Nordics baggrund, erfaringer og referencer var GOfer Logistics overbevist om, at SDD Nordic kunne løse opgaven, og få dage efter at SDD Nordic havde sendt sit tilbud blev Flemming Steenbach, der er ejer og CEO i SDD Nordic, inviteret på besøg hos GOfer Logistics i England.

Underskrifter på første møde

Da Flemming Steenbach mødtes med GOfer Logistics, var det allerede besluttet på forhånd, at de skulle indgå kontrakt på de vilkår, som SDD Nordic havde afgivet tilbud på, hvorfor samarbejdet blot skulle besegles med et par underskrifter. Det skete på mødet og umiddelbart derefter overtog SDD Nordic opgaven med at fragte flyers fra et trykkeri i Polen til lufthavne i hele Europa.

SDD Nordic ser store perspektiver i aftalen, hvilket ejer og CEO Flemming Steenbach udtrykker således:

- Det er overraskende, at en profil kan afføde forretninger næsten tre år efter, at den er lagt ind i Enterprise Europe Networks database. Min kontrakt med GOfer Logistics er interessant, fordi den åbner et helt nyt forretningsområde, samtidigt med at den viser vores konkurrencedygtighed på det europæiske marked. Det skal vi udnytte, og vi har derfor allerede lagt endnu en profil ind i databasen, som forhåbentligt giver lige så gode resultater – dog gerne hurtigere.

 

Fakta SDD Nordic

SDD Nordic er en mindre dansk logistikvirksomhed, der har specialiseret sig i den specielle opgave inden for logistik med at opsamle varer, der skal returneres fra end user til fabrikken. Det kan være varer, der skal repareres eller returneres inden for den 14 dages fortrydelsesret, der er ved køb over internettet eller af en anden årsag skal returneres.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.