DYKON A/S

For millioner af kroner dun og fjer til Kina

Efter en lidt træg start på det kinesiske marked har DYKON A/S med hjælp fra Enterprise Europe Network fået godt gang i markedet på ny. Resultat: En første ordre på et to-cifret millionbeløb fra én af Kinas største online handelsportaler, NetEase.

Fotos: DYKON A/S

DYKON A/S fra Lunderskov er Nordeuropas førende producent af dyner og puder med fyld af dun og fjer. De har et højt internationalt aktivitetsniveau og har tidligere handlet med Kina, men ikke i så stor skala som de har ønsket. Derfor har de gennem længere tid været på udkig efter muligheder for yderligere samarbejde med Kina.

Én af Kinas største online handelsportaler rækker ud 

NetEase er én af verdens førende mobilspiludgivere og én af de største udbydere af gratis emailtjenester i Kina. De er også førende på mobilmedie- og internetmediemarkedet i Kina.

I de senere år har NetEase været engageret i e-handel og driver en vellykket webshop med i alt ni produktkategorier, herunder husholdningsartikler, beklædning, elartikler, personlig pleje, kost, køkkenudstyr, babypleje, fritid og sport samt tilbehør med over 5.000 lagerførte varer og skræddersyede produkter. De udvælger selv de bedste produkter fra hele verden, og de kontrollerer og overvåger også alle produktionsprocedurer.

I maj 2018 kontaktede NetEase det kinesiske Enterprise Europe Network-kontor EUPIC (EU Project Innovation Center). De udtrykte interesse for europæiske dyner og puder, og EUPIC-medarbejderne hjalp straks med at udarbejde en partnersøgning til Enterprise Europe Networks virksomhedsdatabase.

Fik skub i dialogen

Enterprise Europe Network-konsulent Triin Udris fra Erhvervshus Sjælland så partnersøgningen og tog kontakt til DYKONs eksportchef Kenneth Sørensen, som bekræftede, at de var interesseret i et samarbejde med NetEase. Hun indsendte derfor med det samme en interessetilkendegivelse i databasen.DYKON havde i forvejen kontakt med NetEase, men dialogen havde stået på i noget tid, så Erhvervshus Sjælland gik derfor ind og hjalp med at styrke kommunikationen mellem de to virksomheder, så samarbejdet kunne komme i gang. Og det kom rigtig godt i gang!

Første ordre udsolgt på et døgn

NetEase var meget tilfredse med DYKONs produkter og bestilte i efteråret 2018 varer hos DYKON for et to-cifret millionbeløb! I alt 10 containere blev leveret i Kina, og samtlige varer blev solgt i løbet af ét døgn på kinesernes ”Singles Day”, der er verdens største 24-timers shopping event, og som afholdes hvert år den 11. november.

- Jeg vil vurdere, at salget til Kina er steget med 50% på baggrund af dette, og jeg er fortsat meget optimistisk for vores fremtidige samarbejde med NetEase, siger Kenneth Sørensen.

 

Fakta DYKON A/S

DYKON A/S er Nordeuropas førende producent af dyner og puder med fyld af dun og fjer. De eksporterer til i alt 60 lande.

Læs mere her

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.