Kinoa Foods

Fra konkurs til stor succes med internationale dimensioner

Et nej tak fra Danmarks nok mest sete investor-tv-program har ironisk nok pustet fornyet liv i Kinoa Foods, som gennem Enterprise Europe Network har fundet en vigtig partner i forhold til at kunne realisere virksomhedens nye forretningsmodel og fremtidige markedsmuligheder.

Foto: Kinoa Foods Aps


Kinoa Foods udvikler økologiske og glutenfrie quinoaprodukter, alle lavet fra bunden. Deres vision er nemlig at tilbyde sund og nærende mad med masser af naturlig smag – og de bruger derfor heller ingen tilsætningsstoffer. Alt, hvad virksomheden laver, er baseret på ægthed og enkelhed – og med tanke for miljøet, så fx kun bæredygtig og genanvendelig emballage prioriteres.

Investorjagt og ny forretningsmodel

I den spæde start tilbage i 2018 var Kinoa Foods på udkig efter en investor for at skalere forretningen, og derfor besluttede ægteparret Katja og Morten Krause Jensen, som står bag virksomheden, at prøven lykken i TV-programmet ”Løvernes hule”. Desværre uden held.

Men bag skærmen sad flere interesserede og så med, og snart begyndte mails fra potentielle kunder og investorer at strømme ind i Katja og Mortens indbakke. Ret hurtigt lykkedes det derfor alligevel virksomheden at tiltrække den nødvendige kapital til at skalere forretningen. Og det satte gang i hjulene. 

Få måneder efter fik Kinoa Foods brug for at finde en ny samarbejdspartner, der kunne producere müsli og granola og samtidig forsyne virksomheden med genanvendelig papemballage til produkterne. Det var afgørende for Kinoa Foods’ nye forretningsmodel at finde en sådan partner, for på den måde kunne Kinoa Foods koncentrere sig om udviklingen af nye morgenmadsprodukter.

Perfekt match i Holland

I den forbindelse blev Katja og Morten i foråret 2019 henvist til Enterprise Europe Network Danmark, som hjalp virksomheden med at lokalisere en mulig ny, hollandsk samarbejdspartner – De Halm - gennem en Enterprise Europe Network-partner i Holland.

De Halm behandler organiske korn, der dyrkes på hollandsk jord. De Halm kan derfor med rette kaldes en af de hollandske grundlæggere af produktion af organiske korn, kornflager og müsliprodukter. Landmændene dyrker virksomhedens produkter ved hjælp af miljøvenlige metoder – dvs. de benytter ikke syntetiske, kemiske produkter, insekticider eller kunstgødning.

Efter indledende dialoger besøgte Kinoa Foods De Halm i Holland i slutningen af oktober 2019, og de indgik efterfølgende en produktionssamarbejdsaftale.

- At lære Enterprise Europe Network at kende har været afgørende for at finde den rigtige produktionspartner, så den nye forretningsmodel kan implementeres, og vi har mulighed for at realisere markedsmulighederne, forklarer Katja Krause Jensen.

Sparring på innovationen med særligt fokus på kommercialisering

Men mødet med Enterprise Europe Network har også budt på et 360 graders innovationstjek i virksomheden – et såkaldt Innovation Health Check, hvor virksomhedens innovationsevne gennemgås.

Konklusionen på forløbet har været, at især den kommercielle del af Kinoa Foods har brug for at blive professionaliseret, og som en del af handlingsplanen for Kinoa Foods er der derfor arbejdet intensivt med at opbygge kommercielle handlingsplaner og kompetencer i salg hos Kinoa Foods - fx hvordan en salgspræsentation til detailindsalg ser ud.

Arbejdet har senest ført til, at Kinoa Foods på vegne af De Halm vil forsøge sig på det hollandske marked. Her optræder De Halm som bindeled til vigtige hollandske detailkæder.

"At lære Enterprise Europe Network at kende har været afgørende for at finde den rigtige produktionspartner, så den nye forretningsmodel kan implementeres, og vi har mulighed for at realisere markedsmulighederne, forklarer Katja Krause Jensen."


Katja Krause Jensen, Kinoa Foods 

Fakta om Kinoa Foods

Kinoa Foods er et dansk, økologisk superfood brand, der har fokus på kvalitet, smag og clean-eating, hvilket vil sige, at der kun benyttes økologiske, uforarbejdede råvarer uden tilsætningsstoffer og smagsaromaer.

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.