GenoSkan A/S

GenoSkan A/S og EU-projektpartnere tog det sidste stik

Virksomheden GenoSkan A/S, som holder til i forskerparken Agro Business Park i Foulum, kunne sammen med 15 andre projektpartnere fra Europa påbegynde arbejdet i det store EU-projekt SmartBees i november 2014. Virksomheden blev i tidernes morgen kontaktet af projektets tyske koordinator og brugte også Enterprise Europe Network til at formidle sin interesse i at indgå i EU-projekter på specifikke områder.

Foto: GenoSkan A/S

I 2012 henvendte laboratoriechef Rikke Vingborg, GenoSkan A/S, sig til Anders Skeem, konsulent i Enterprise Europe Network og Future Food Innovation under Agro Business Park, for at få assistance til at opspore EU-projektkonsortier, der arbejdede på projektforslag, hvor genetiske analyser indgår.

Sådan et projektemne var på det tidspunkt udbudt under EUs 7. rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling, nærmere bestemt under fødevare- og bioøkonomiprogrammet Knowledge Based Bio Economy (KBBE). GenoSkan A/S fik derfor indrykket en målrettet profil i et KBBE-projektpartnerkatalog, som Enterprise Europe Networks Agrofood-sektorgruppe lavede - en sektorgruppe, som Agro Business Park har været med i siden 2010. Kataloget blev efterfølgende rundsendt til en lang række relevante aktører i hele Europa.

Deltagelse i SmartBees

Profilen resulterede i et par lovende dialoger med andre aktører, men GenoSkan A/S blev også kontaktet af koordinatoren for det dengang spirende SmartBees-projektkonsortium. Koordinatoren er tyske Institute for Bee Research Hohen Neuendorf e.V., som netop ledte efter en dansk virksomhed, og GenoSkan A/S kom derfor med i konsortiet og var med i den endelige ansøgning. Ansøgningen blev evalueret positivt, men først i sommeren 2014 blev processen afsluttet, og i november 2014 kunne projektet så endelig starte.

GenoSkan A/S er glad for den hjælp og støtte, de har fået til at finde projekter og til at få afklaret centrale aspekter, der naturligvis er i forbindelse med deltagelse i projekter som disse.

- Udover, at vi igennem de seneste år har haft megen gavn af at bruge netværket til at formidle vores ønsker om at indgå i specifikke EU-projekter, har Agro Business Parks Enterprise Europe Network-konsulenter også været behjælpelige med svar på spørgsmål i forbindelse med EU-projektverdenen og med kontakt til EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation, som bl.a. kunne hjælpe med vigtige juridiske aspekter, udtaler Rikke Vingborg.

Projektdeltagelse giver adgang til nyt marked

GenoSkan A/S er specialiseret i DNA genotypning af husdyr og planter, og laboratoriet benytter de nyeste teknologier til bestemmelse af DNA genotyper. I projektet skal GenoSkan A/S bl.a. beskæftige sig med udviklingen af et genotypningspanel til biavl. Ved at bruge dette panel får biavlere over hele Europa en unik viden om deres avlsmateriale, som de aktivt kan bruge i forbindelse med avlen. GenoSkan A/S’ deltagelse i SmartBees-projektet betyder derfor, at de får en indgang til et helt nyt marked og kundesegment. 

Fakta GenoSkan A/S 

GenoSkan A/S er et DNA-analyselaboratorium, der udbyder en række genetiske undersøgelser. GenoSkan A/S er specialiseret i DNA genotypning af husdyr og planter, og laboratoriet benytter de nyeste teknologier til bestemmelse af DNA genotyper. Virksomheden blev etableret i 2009 og har i dag otte ansatte. GenoSkan A/S har etableret laboratorier i Agro Business Park.

 

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.