GenoSkan A/S

GenoSkan A/S og EU-projektpartnere tog det sidste stik

Virksomheden GenoSkan A/S, som holder til i forskerparken Agro Business Park i Foulum, kunne sammen med 15 andre projektpartnere fra Europa påbegynde arbejdet i det store EU-projekt SmartBees i november 2014. Virksomheden blev i tidernes morgen kontaktet af projektets tyske koordinator og brugte også Enterprise Europe Network til at formidle sin interesse i at indgå i EU-projekter på specifikke områder.

Foto: GenoSkan A/S

I 2012 henvendte laboratoriechef Rikke Vingborg, GenoSkan A/S, sig til Anders Skeem, konsulent i Enterprise Europe Network og Future Food Innovation under Agro Business Park, for at få assistance til at opspore EU-projektkonsortier, der arbejdede på projektforslag, hvor genetiske analyser indgår.

Sådan et projektemne var på det tidspunkt udbudt under EUs 7. rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling, nærmere bestemt under fødevare- og bioøkonomiprogrammet Knowledge Based Bio Economy (KBBE). GenoSkan A/S fik derfor indrykket en målrettet profil i et KBBE-projektpartnerkatalog, som Enterprise Europe Networks Agrofood-sektorgruppe lavede - en sektorgruppe, som Agro Business Park har været med i siden 2010. Kataloget blev efterfølgende rundsendt til en lang række relevante aktører i hele Europa.

Deltagelse i SmartBees

Profilen resulterede i et par lovende dialoger med andre aktører, men GenoSkan A/S blev også kontaktet af koordinatoren for det dengang spirende SmartBees-projektkonsortium. Koordinatoren er tyske Institute for Bee Research Hohen Neuendorf e.V., som netop ledte efter en dansk virksomhed, og GenoSkan A/S kom derfor med i konsortiet og var med i den endelige ansøgning. Ansøgningen blev evalueret positivt, men først i sommeren 2014 blev processen afsluttet, og i november 2014 kunne projektet så endelig starte.

GenoSkan A/S er glad for den hjælp og støtte, de har fået til at finde projekter og til at få afklaret centrale aspekter, der naturligvis er i forbindelse med deltagelse i projekter som disse.

- Udover, at vi igennem de seneste år har haft megen gavn af at bruge netværket til at formidle vores ønsker om at indgå i specifikke EU-projekter, har Agro Business Parks Enterprise Europe Network-konsulenter også været behjælpelige med svar på spørgsmål i forbindelse med EU-projektverdenen og med kontakt til EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation, som bl.a. kunne hjælpe med vigtige juridiske aspekter, udtaler Rikke Vingborg.

Projektdeltagelse giver adgang til nyt marked

GenoSkan A/S er specialiseret i DNA genotypning af husdyr og planter, og laboratoriet benytter de nyeste teknologier til bestemmelse af DNA genotyper. I projektet skal GenoSkan A/S bl.a. beskæftige sig med udviklingen af et genotypningspanel til biavl. Ved at bruge dette panel får biavlere over hele Europa en unik viden om deres avlsmateriale, som de aktivt kan bruge i forbindelse med avlen. GenoSkan A/S’ deltagelse i SmartBees-projektet betyder derfor, at de får en indgang til et helt nyt marked og kundesegment. 

Fakta GenoSkan A/S 

GenoSkan A/S er et DNA-analyselaboratorium, der udbyder en række genetiske undersøgelser. GenoSkan A/S er specialiseret i DNA genotypning af husdyr og planter, og laboratoriet benytter de nyeste teknologier til bestemmelse af DNA genotyper. Virksomheden blev etableret i 2009 og har i dag otte ansatte. GenoSkan A/S har etableret laboratorier i Agro Business Park.

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.