StudentPulse A/S

Innovativ online platform sætter fokus på studerendes trivsel

Guidance fra Enterprise Europe Network i forhold til funding, samarbejdspartnere og EU-ansøgninger har haft stor betydning for den nordjyske softwarevirksomhed StudentPulse A/S’ vækst siden 2021.

Gorm Eriksen, CEO i StudentPulse A/S, og Aija Konisevska Azadi fra NordDanmarks EU-kontor og partner i Enterprise Europe Network Danmark.

Gorm Eriksen, CEO, i StudentPulse A/S er meget glad for den guidance, som Enterprise Europe Network-konsulent Aija Konisevska Azadi har givet virksomheden (foto: Privatfoto)

Virksomheden StudentPulse A/S, der har base i Aalborg, har en mission om at få studerende til at trives.

De har udviklet den innovative online check-in platform StudentPulse, der hjælper uddannelsesinstitutioner med at adressere, måle og evaluere de studerendes tilfredshed og derved forhindre tidlige frafald.

Platformen er designet til at engagere studerende på alle niveauer i deres uddannelse. Med en dyb forståelse for de studerendes situation, følelser og humør kan en uddannelsesinstitution via en app og løbende check-ins fra de studerende identificere og støtte dem, der har brug for det, samt gøre oplevelsen endnu bedre for de studerende, som allerede trives. I en dansk kontekst har teknologien vist sig at mindske udfordringer og forhindre frafald fra højere uddannelse ved tidligt at kunne identificere de studerende, der oplever problemer.

Virksomheden er et spin-out fra det danske firma, CompanYoung, som arbejder med tiltrækning og fastholdelse af unge til virksomheder, brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner. For et par år siden begyndte de at se en tendens til, at mange skoler kæmpede med trivsel, som kun blev værre i tiden med COVID-19.

Via intelligente check-ins kan uddannelsesinstitutioner løfte de studerende til nye højder inden for personlig, social og akademisk trivsel (foto: StudentPulse A/S)

- Det startede egentligt som et projekt, hvor vi gerne ville forstå de unge mennesker ved at samle data ind om dem gennem nogle spørgsmål, og baseret på det kunne vi arbejde mere med institutionen og se på, hvad vi kan gøre for at forbedre vilkårene for at skabe bedre trivsel. Det var egentligt startskuddet til StudentPulse, fortæller Gorm Eriksen, CEO i StudentPulse A/S.

Ønske om internationale samarbejder

Med en voksende kundebase i Danmark ønskede StudentPulse A/S at udvide deres platform uden for Danmarks grænser. Enterprise Europe Network-konsulent Aija Konisevska Azadi hjalp i første omgang StudentPulse A/S med at finde ud af, hvilke puljer og muligheder der var for at indgå i projekter internationalt.

Efter et indledende møde med Rune Sønderby, direktør i StudentPulse A/S, oprettede Aija Konisevska Azadi i april 2021 en partnersøgning i Enterprise Europe Networks database med fokus på at finde universiteter, der havde erfaringer med utilfredse studerende og høje frafaldsrater, til et projektforslag i regi af Erasmus+ programmet med deadline i maj 2021.

Vytautas Magnus Universitetet fra Kaunas i Litauen så partnersøgningen og rakte interesserede ud. Efter dialog mellem StudentPulse A/S og universitetet blev der indsendt en fælles projektansøgning til Erasmus +. Projektet modtog desværre ikke funding, men universitetet indgik alligevel efterfølgende en samarbejdsaftale med StudentPulse A/S fra januar 2023, der løber frem til 2026 - en samarbejdsaftale, der bl.a. har medført ansættelse af en ny kundetilfredshedsmedarbejder i Aalborg. 

Løbende sparring med Enterprise Europe Network

- Vi har fået et rigtig godt indblik i EUs univers, og det var en kæmpe hjælp. Ud fra det identificerede vi sammen med Aija et par oplagte muligheder, hvor vi kunne se, at der var noget, som hang rigtig godt sammen med det, vi gør, det, som man gerne vil fra EUs side, og det som institutionerne gerne vil, så måske var det en idé at gå med det, fortæller Gorm og uddyber, hvad samarbejdet med Enterprise Europe Network har betydet:

- Vi har samarbejdet om at lave en Erasmus+ ansøgning for Erhvervsskolerne i Europa, har fundet fem europæiske partnere og skrevet en ansøgning, som blev godkendt her i september. Og der kan jeg bare ikke sige andet end, at Enterprise Europe Network har været en gigantisk ressource i at hjælpe os med, hvordan man gør, og hvordan det virker. Det har været fedt at have en samarbejdspartner, der kunne hjælpe og guide én der.

Enterprise Europe Network har løbende sparret med StudentPulse A/S omkring relevante puljer og pegede også virksomheden i retning af Innovationsfonden, hvor der i oktober er blevet godkendt et projekt på 1,4 mio. kr. med fokus på kunstig intelligens.

- Igen har det været den der sparringspartnersession for at få os rigtigt i gang i stedet for, at vi er løbet i en forkert retning. I forstår, hvordan det virker, og kan give os den rigtige vejledning, så vi ikke bruger rigtig mange timer på at lave noget, der er forkert, fortæller Gorm og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at den vækst, vi har haft, har været styret af det, og den Innovationsfondsansøgning, vi lige har fået godkendt, betyder, at vi forventer at kunne ansætte tre nye medarbejdere som en del af den. Det er jo reelt den guidance, vi har fået fra Enterprise Europe Network, der gør, at vi potentielt kan rekruttere tre nye medarbejdere - fordi vi får den støtte. Det betyder virkelig noget.

StudentPulse A/S har desuden en Erasmus+ ansøgning på tegnebrættet til januar sammen med nogle danske universiteter. 

 

Fakta StudentPulse A/S

StudentPulse A/S udvikler og sælger softwareløsningen StudentPulse, der indsamler data fra studerende omkring deres trivsel. Løsningen følger løbende op og giver anbefalinger til, hvor man kan sætte ind, hvis der er mistrivsel.

Læs mere her

Skal vi tage en uforpligtende snak?

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.