JUMBO Stillands A/S

JUMBO bestiger det schweiziske marked

Forhandler kontrakt på under 14 dage – en sandhed med modifikationer og dog. Tobias Nielsen, proaktiv eksportchef hos JUMBO Stillads A/S, benyttede Enterprise Europe Network til at optimere sit besøg på messen Swissbau og dermed få foden inden for på det schweiziske marked.

Foto: JUMBO Stillads A/S

Kolding-virksomheden JUMBO Stillads A/S producerer og sælger stilladser, stiger og relateret materiel gennem en lang række distributører i både ind- og udland. JUMBO Stillads har rødder, der rækker helt tilbage til 1968, men dagens succesfulde produktprogram startede i 1983, hvor de første stilladssystemer blev udviklet og JUMBO Stillads A/S grundlagt. En del af succesen skyldes JUMBOs fleksible aluminiumsstilladssystem, der stadig har de samme dimensioner, som ved firmaets grundlæggelse. Stilladser købt for flere år siden er således kompatible med nye elementer, og systemet er på en gang simpelt, stærkt og med en minimal vægt.

Vejen til eksport

Kombinationen af løbende fokus på innovativ produktudvikling, optimering af produktionen via automatisering og LEAN samt godt købmandsskab gør JUMBO konkurrencedygtige på eksportmarkederne, hvor det specielt er virksomhedens aluminiumsstilladser og stiger, der efterspørges. Personen, der skal åbne dørene hos potentielle nye, udenlandske distributører, er eksportchef Tobias Nielsen.

Velforberedt og åben for ekstra muligheder

I starten af januar 2012 planlagde Tobias Nielsen deltagelse i Swissbau-messen i Schweiz med det klare formål at finde en distributør til JUMBOs produkter i Schweiz.

Tobias havde tidligere været i dialog med Enterprise Europe Network med henblik på afsøgning af distributøremner og tog derfor igen kontakt til Christian Kjelde fra Enterprise Europe Networks kontor i Kolding. Tobias var godt forberedt og havde allerede selv en liste med potentielle distributøremner, men var ligeledes interesseret i andre mulige emner samt meget gerne nogle møder aftalt på forhånd.

Med udgangspunkt i en skarp samarbejdsprofil for JUMBO og en del research tog Christian Kjelde kontakt til udvalgte Enterprise Europe Network-kolleger, om de kunne være behjælpelige med en introduktion til nogle af de navngivne virksomheder og andre kontakter, som måtte være relevante ift. JUMBOs samarbejdsprofil.

Møde blev til samarbejde

Inden for blot en uge blev der arrangeret tre møder, som blev afholdt på Swissbau. Det ene af møderne var med den schweiziske virksomhed Ecolistec, som Tobias Nielsen ikke selv havde haft på sin oprindelige liste, men som blev fundet via Enterprise Europe Network.

Ecolistec var ikke i forvejen forhandler af stiger og stilladssystemer, men så et godt potentiale i at udbygge forretningen med JUMBOs produkter. Efter det første møde mellem JUMBO og Ecolistec i januar 2012 udviklede dialogen sig fortsat positivt, og kort tid efter blev der indgået en forhandleraftale, så JUMBOs produkter nu er en del af Ecolistecs produktsortiment.

- Via Enterprise Europe Network fik vi meget effektivt og hurtigt sat tre møder op i forbindelse med Swissbau som supplement til vores besøg på messen. Det fungerede glimrende og gav os adgang og kontakt til en virksomhed, vi ikke selv havde fundet, og som endda har ført til lige præcis det mål, vi havde sat os - at få en forhandler i Schweiz, fortæller Tobias Nielsen.

Mere på vej…
- Med den meget positive oplevelse med Enterprise Europe Network i forhold til Schweiz har vi forsøgt at kopiere fremgangsmåden til blandt andet det tyske marked, hvilket netop har resulteret i det første møde, slutter Tobias Nielsen.

 

Fakta JUMBO Stillands A/S

Kolding-virksomheden JUMBO Stillads A/S producerer og sælger stiger, stilladser og relateret materiel via distributører i flere lande. En kontinuerlig og innovativ produktudvikling har gennem årene sikret JUMBO en god position på markedet for professionelle og semi-professionelle stilladser og stiger.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.