North Invent A/S

Kærlighed ved første klik

Netdating trænger nu også ind på erhvervsområdet. Den danske monitorproducent North Invent mødte sin nye græske erhvervspartner på nettet gennem Enterprise Europe Network. I juni udstiller de sammen på Posidonia udstillingen i Athen.

Foto: North Invent A/S

Af Heidi Høyer, freelance journalist

Første stævnemøde blev i lufthavnen i Amsterdam. Finn Carlsen, North Invent var på vej til den marine udstilling , som Kyriakos Alexopoulos, Marel var på vej hjem fra. Forud for mødet var gået mange intense telefonsamtaler på tværs af det europæiske kontinent om tekniske og forretningsmæssige muligheder for et frugtbart samarbejde. Interessen var vakt for begges vedkommende. Så nu skulle relationen stå sin prøve, og kemien testes.

Græsk marked attraktivt

Siden North Invent startede i 2004 har Managing Director Finn Carlsen haft et ønske om at komme ind på det græske marked men har hverken haft den fornødne tid eller de rigtige kontakter til det endnu.

- Som én af verdens største rederinationer er Grækenland naturligvis et uhyre interessant marked for os. Vi eksporterer i forvejen 80 % af vores produkter til europæiske distributører eller agenter, hvoraf en stor del bliver solgt videre Kina og Sydkorea. Men Grækenland har vi bare ikke haft tid til at prioritere før nu, fortæller han.

Øge salgsindsatsen

I en krisetid, som også den maritime branche befinder sig i, gælder det om at finde veje ud af dødvandet. Derfor lagde Finn Carlsen mærke til en annonce i nyhedsbrevet fra Danish Marine Group under Dansk Eksportforening, der reklamerede for samarbejdet med netværket Enterprise Europe Network (EEN). Netværket tilbyder gratis online matchmaking mellem europæiske virksomheder. Finn Carlsen tog kontakt til kontaktpersonen hos Dansk Eksportforening Sebastian Schwarz, der tog sig af at formidlede kontakten til netværket.

- Det var meget nemt og uproblematisk. Anders Skeem fra Agro Business Park, den danske koordinator af EEN fik vores profil og ønske til kommende partner og fandt tre forskellige forslag til os, fortæller han om selve matchmaking-processen.

- Vi valgte at gå videre med Marel fra Grækenland, da deres produktsortiment og kundesammensætning på papiret passede fint til de ønsker vi havde. De er specialiseret i vedligehold og reparation og har derigennem præcis den kontakt til rederierne, som vi efterspørger.

Lovende samarbejde

Stævnemødet forløb godt. Kemien harmonerede, og Finn Carlsen fik bekræftet sin stærke formodning om, at Marel var et seriøst bud på en ny europæisk samarbejdspartner. Marel tilbød hurtigt at afprøve monitorerne fra North Invent i et mindre projekt, som dog ikke lykkedes. Men i andet forsøg passede systemerne sammen og sikrede dermed North Invent deres første ordre til det græske maritime marked.

- Foreløbigt har vi et løst samarbejde uden kontrakt, som har potentiale til at udvikle sig. Til udstillingen i Athen i juni har vi aftalt, at Marel udstiller vores produkter, så det ser lovende ud, forsikrer en tilfreds direktør.

- Jeg kan varmt anbefale at bruge databasen til at søge nye forretningsforbindelser. Beskrivelsen af virksomhederne giver et hurtigt overblik over interessante og relevante muligheder, og samtidig kan man få hjælp til at formidle den indledende kontakt.

Fakta North Invent A/S

North Invent A/S udvikler og producerer industrielle højkvalitets LCD monitorer til maritime markeder.

Læs mere her

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.