LBH International A/S

Mange internationale aktiviteter i støbeskeen

LBH International A/S i Kerteminde har siden de blev grundlagt i midten af 1980’erne haft en ambition om at blive en global leverandør af nicheprodukter til energisektoren. Til det brug har virksomheden rådført sig med og benyttet sig af services fra forskellige aktører. Deriblandt Danmarks Eksportråd og Enterprise Europe Network, og har haft stor glæde af begge.

LBH International er ofte på messer rundt om i verden, hvor virksomheden fremviser sine kompensatorer, som bruges i hele verden i kraftværksanlæg, gasturbineanlæg, FGD-anlæg, forbrændingsanlæg, cementfabrikker, offshoreanlæg m.m. (Foto: LBH International)

Mogens Lindholm Hansen grundlagde sammen med sin hustru Inger Lise virksomheden for snart 30 år siden. I dag er sønnen Rune Lindholm Skræp-Hansen virksomhedens administrerende direktør, men Mogens Lindholm Hansen er fortsat med til at udvikle virksomhedens internationaliseringspotentiale og har i en årrække sågar ledet virksomhedens datterselskab i Indien. 

Konstant fokus på nye markeder

I sommeren 2013 besluttede Mogens Lindholm Hansen sig for udelukkende at beskæftige sig med markedsudvikling. Det vil sige at finde nye udenlandske samarbejdspartnere og modne nye markeder, der efter en passende periode kan overgives til virksomhedens basisorganisation. Han kontaktede derfor Enterprise Europe Network-konsulent Anders Skeem, som han havde stiftet bekendtskab med for år tilbage i forbindelse med en dialog om russiske samarbejdsrelationer. 

Stadigt uudnyttede muligheder i Europa

LBH International A/S har specialiseret sig i at udvikle og producere kompensatorer, som i dag er i drift over hele verden i kraftværksanlæg, gasturbineanlæg, FGD-anlæg, forbrændingsanlæg, cementfabrikker, offshoreanlæg m.m. Kompensatorerne bruges i forskellige rørsystemer og er i stand til at udligne de forskelle i tryk og bevægelser, som temperatursvingninger i rørene ellers ville medføre, og som uden kompensatorerne ville ødelægge rørene.

Virksomheden er repræsenteret i mange lande, men Mogens Lindholm Hansen ser stadig et stort uudnyttet potentiale i en række europæiske lande. Derfor bad han Anders Skeem om assistance til at få identificeret nye samarbejdspartnere i en håndfuld lande gennem Enterprise Europe Network. En søgeprofil blev lavet og udsendt baseret på distributører eller agenter med kontakter til de forskellige segmenter og gerne til OEMs (Original Equipment Manufacturers) og entreprenører.

Udenlandske Enterprise Europe Network-partnere begyndte at arbejde med at identificere muligheder, og i løbet af efteråret 2013 blev en aftale således indgået med en græsk virksomhed med udgangspunkt i offshoreområdet, men også med gode kontakter på kraftværkområdet. Også en aftale med en tjekkisk agent, som udover Tjekkiet også dækker Slovakiet, blev indgået.

Et eksempel på, at dette samarbejde er kommet godt fra land er, at agenten i februar 2014 har besøgt et stort slovakisk kraftværk med et identificeret behov for netop LBH International A/S’ produkter. Der arbejdes stadigt på at finde partnere i Serbien, Bosnien, Kroatien og Spanien, specielt inden for kraftværksegmentet. Flere Enterprise Europe Netværk-partnere gør en indsats for at hjælpe.

- Vi har løbende brug for at komme ind på flere nye markeder og se kritisk på, om vi har brug for nye partnere i lande, hvor vi allerede har aktiviteter. Vi vil gerne fastholde, men endnu hellere udbygge vores globale position inden for vores område. Enterprise Europe Network er en glimrende og fleksibel indgang til at få identificeret nye partnermuligheder – og det ser jo lovende ud, udtaler Mogens Lindholm Hansen.

 

Fakta LBH International A/S

LBH International A/S har hovedsæde i Kerteminde og blev etableret i 1985. Virksomheden er specialiseret i design, fremstilling og anvendelse af kompensatorer og relaterede produkter lavet af stof, elastomer eller rustfrit stål. Ca. 30 personer arbejder på fabrikken i hjembyen. Derudover har virksomheden et datterselskab i Indien, LBH Expansion Joints India Ltd., og en række salgsrepræsentanter over det meste af verden, bl.a. i Kina, Indonesien og Singapore.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.