Nexta ApS

Nexta etablerer kontor i Ungarn

Effektivt netværk og detaljeret markedsinformation faciliteret gennem Enterprise Europe Network er hovedårsagen til, at Nexta ApS i løbet af ganske kort tid har etableret et datterselskab i Ungarn.

Fotos: Nexta ApS

På Store Kongensgade i København bor it-virksomheden Nexta ApS, som har specialiseret sig i omnichannel annoncering. De har udviklet et automatiseret og nemt værktøj til at oprette kampagner for online markedspladser og medier, så de får det bedst mulige afkast af deres reklameinvesteringer.

I spidsen for virksomheden står Jesper Urban, CEO, og Martin Jensen, CCO, som tidligere har været kolleger i en global softwarevirksomhed inden for digital medieannoncering og derfor har solid erfaring med at drive ad tech-softwarevirksomheder. Igennem deres tidligere arbejde bemærkede de et dramatisk skift i måden, hvorpå annoncører og især bureauer allokerede budgetter til målgruppebaserede platforme som Facebook og Google. Uafhængige online medier og markedspladser var ikke længere top-of-mind for bureauer og annoncører - en massiv trussel mod det internet, vi kender, mente Jesper Urban og Martin Jensen – verden havde brug for at bevare et åbent og rigt internet med et bredt udvalg af lokale kvalitetstjenester. Og dét fik dem at stifte Nexta ApS i 2017.

En Børsen Gazelle-pris i 2022 vidner om, at virksomheden har god vind i sejlene – på fem år er virksomheden vokset til 45 medarbejdere. Og vækstambitionerne stopper ikke her.

Det ville have været et meget stort arbejde for os at skulle sætte os ind i alt det her selv. Så at Susanne så hurtigt kunne sætte os i forbindelse med agenturet i Ungarn har været udslagsgivende for, at vi nu har et datterselskab i Ungarn. Her har vi en god platform til at kunne ansætte flere af de højtkvalificerede softwareudviklere, som er så svære at finde i Danmark.

Jesper Urban, CEO, Nexta ApS

Svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft i Danmark

Men det er ikke nemt at finde de rette kompetencer i Danmark. Det har Nexta måtte sande og har derfor ad flere omgange søgt mod udlandet, særligt Polen, for at ansætte nye softwareudviklere med de rette faglige profiler.

I og med, at argumenterne for at etablere sig fast med et datterselskab i enten Polen eller Ungarn blev flere og flere, tog Nexta derfor i 2020 en strategisk beslutning om at udvide med endnu et kontor i udlandet. Det ville ikke kun give deres udenlandske medarbejdere en fast arbejdsplads – og virksomheden et udstillingsvindue uden for Danmarks grænser - det ville også være en oplagt platform til at hyre fremtidigt personale i en branche, hvor det kan være svært at skaffe kvalificerede medarbejdere herhjemme.

Nyt datterselskab up and running på få måneder

At etablere et datterselskab i udlandet kan være en tidskrævende og ressourcemæssig tung byrde, så Jesper Urban kontaktede Susanne Baden Jørgensen fra Enterprise Europe Network Danmark for at få hjælp til at komme i gang.

Gennem Enterprise Europe Network kan virksomheder bl.a. få hurtig og nem adgang til andre markeder, og Susanne tog derfor fat i sine kontakter både inden for netværket og eksternt for at indhente information om, hvordan man etablerer en virksomhed, juridiske krav, lønniveauer, hvordan man får adgang til egnede kontorfaciliteter osv. Efter de første undersøgelser satte hun Jesper Urban i kontakt med både Enterprise Europe Network i Krakow og Hungarian Investment Promotion Agency (HIPA), som begge kunne levere meget detaljerede og brugbare markedsinformationer.

I januar 2021 besluttede Nexta at etablere deres nye datterselskab i Budapest i Ungarn. I dag er der otte softwareudviklere ansat på kontoret. Hele processen var yderst effektiv og tog mindre end seks måneder fra start til slut.

Besparelse på 1,5 millioner kroner

Etableringen af datterselskabet i Budapest har resulteret i en besparelse på 1,5 millioner kroner i personaleomkostninger i forhold til, hvis Nexta havde ansat personalet i Danmark, samtidig med at der leveres programmeringsydelser af høj kvalitet.

- Det var helt perfekt. Gennem Enterprise Europe Network fik vi hurtigt kontakt til Hungarian Investment Promotion Agency, og de hjalp os med alt det juridiske, at forstå lønniveauet og finde kontorlokaler, siger Jesper Urban og fortsætter:

- Det ville have været et meget stort arbejde for os at skulle sætte os ind i alt det her selv. Så at Susanne så hurtigt kunne sætte os i forbindelse med agenturet i Ungarn har været udslagsgivende for, at vi nu har et datterselskab i Ungarn. Her har vi en god platform til at kunne ansætte flere af de højtkvalificerede softwareudviklere, som er så svære at finde i Danmark.

 

Fakta om Nexta ApS

Nexta ApS har specialiseret sig i omnichannel annoncering og har udviklet et automatiseret værktøj, som kan reducere drifts- og salgsomkostninger for online markedspladser og medier. Virksomheden beskæftiger pt. 45 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Krakow i Polen og Budapest i Ungarn. Størstedelen af de ansatte sidder i København. De har kunder i 10 lande, har produceret flere end 1 million kampagner og har en årlig vækst i omsætning på 300%.

Læs mere om Nexta her

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.