Skagerak Salmon A/S

Nordjyske lakseprodukter til Hawaii

Gennem en repræsentant for Hirtshals Havn, hvor den danske virksomhed Skagerak Salmon har adresse, har Skagerak Salmon fået en rigtig god samarbejdsaftale på plads med Hawaii Feed & Fertilizer – en aftale, som har en årlig værdi af godt 1,7 mio. kroner.

Crystal Johnson, President, Hawaii Feed & Fertilizer (Foto: Hawaii Feed & Fertilizer)

I september 2017 blev messen Icelandic Fisheries Exhibition & Awards for 12. gang afholdt i Reykjavik på Island. Det år blev der også for første gang afholdt matchmaking - organiseret af den islandske Enterprise Europe Network-partner Innovation Center Iceland - for virksomheder og interessenter i forbindelse med messen.

Blandt deltagerne i matchmakingen var der syv danske og seks amerikanske virksomheder, og én af de danske deltagere var Linn Indrestrand, udviklingskoordinator ved Hirtshals Havn. Hun repræsenterede en række virksomheder på Hirtshals Havn, heriblandt Skagerak Salmon, der producerer højkvalitetsprodukter baseret på laks, som sælges gennem detail- og grossistvirksomheder worldwide.

Hirtshals møder Hawaii

I forbindelse med matchmakingen mødtes Linn Indrestrand med Crystal Johnson fra firmaet Hawaii Feed & Fertilizer, som havde taget turen til Reykjavik helt fra Waipahu på Hawaii. Hun deltog for at finde nye fiskeprodukter, der kunne importeres til Hawaii og sælges gennem Fresh Island Fish, som er Hawaiis største distributør af maritime fødevarer.

Mødet mellem de to gik fint, og de var ret hurtigt enige om at se på muligheden for at lave forretning sammen. Med god assistance fra Enterprise Europe Network-partnere i både Island og Danmark blev der skabt kontakt mellem Hawaii Feed & Fertilizer og Skagerak Salmon fra Hirtshals.

På daværende tidspunkt havde Skagerak Salmon allerede handelsaftaler med distributører i tre amerikanske stater og var på udkig efter nye muligheder i USA. At det blev så eksotisk et marked som Hawaii, havde man ikke forudset, men man var fra virksomhedens side kun meget spændte på og positive over for denne nye mulighed.

Salg af laks til godt 1,7 mio. kr.

Hawaii var et ny og helt ukendt marked for Skagerak Salmon, så den kontakt, der kom i stand på Icelandic Fisheries Exhibition & Awards, var et godt match og en meget interessant indgang til det eksotiske Hawaii. Selve aftalen endte ud i en etårig samarbejdsaftale med salg af én container eller 4.000 enheder af laks til en værdi af 19.500 EUR for forsendelsen, der skulle sendes til Hawaii hver anden måned som en prøveaftale.

Som opfølgning på samarbejdet besøgte Crystal Johnson Skagerak Salmon i Hirtshals i juni 2018, hvor de gennemgik erfaringer i samarbejdet. Begge parter var meget tilfredse og forhandlede en ny aftale på plads, som fordobler salget af laks til Hawaii gennem Hirtshals Havn til en årlig værdi af 234.000 EUR – eller godt 1,7 mio. kr.

- Vi har været overordentligt glade for det samarbejde, vi har indgået med Skagerak Salmon og med den gode hjælp fra både Linn Indrestrand og Enterprise Europe Network, udtaler Crystal Johnson.

 

Fakta Skagerak Salmon A/S

Skagerak Salmon A/S producerer årligt omkring 20.000 tons højkvalitetsprodukter baseret på laks fra Norge, Skotland og Island til både detailhandlere og grossister over hele verden.

Læs mere her

 

Fakta Hawaii Feed & Fertilizer

Hawaii Feed & Fertilizer støtter det vigtige skridt mod at reducere omkostningerne ved akvakulturproduktion i Hawaii. Virksomheden er Hawaiis eneste producent af 100% naturligt, bæredygtigt og lokalproduceret reje- og fiskefoder.

Læs mere her

 

EU-projektsamarbejde med musik i

EU-projektsamarbejde med musik i

Godt samarbejde mellem aktører i EU-DK Support, heriblandt Enterprise Europe Network Danmark, gav DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner muligheden for at bruge kompetencer og erfaringer i en større europæisk sammenhæng.

Concens træder ind på nye markeder

Concens træder ind på nye markeder

Godt netværk igennem Enterprise Europe Network er årsagen til, at Concens A/S hurtigt og effektivt har fundet nye samarbejdspartnere i både Polen og Finland, som kan stå for virksomhedens salg i de to lande.

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Claus Andersen Rustfri Stål A/S, som ligger i Odense, er én af Danmarks førende underleverandører af rustfrie stålprodukter til maskinindustrien, storkøkkener, kantiner og hospitaler, men de producerer også udendørs hjertestarterskabe.