fibo intercon A/S

Ny distributionsaftale sikrer fibo intercon væsentlig stigning i omsætningen

Distributionsaftale med amerikanske Ossa Group giver danske fibo intercon en væsentlig stigning i omsætningen og adgang til et helt nyt marked. Aftalen er kommet i hus ved hjælp af kontakt skabt gennem Enterprise Europe Networks virksomhedsdatabase.

Henrik Jeppesen, CEO, fibo intercon A/S, ser store perspektiver i det nye samarbejde med The Ossa Group (Fotos: fibo intercon A/S)

fibo intercon fra Videbæk er en førende leverandør til den globale betonindustri. De producerer og leverer mobile, semimobile og stationære blandeanlæg og maskinudstyr samt komplette produktionsanlæg. Virksomheden har eksisteret siden 1935 og har i mange år eksporteret til flere forskellige lande. Trods deres allerede store eksportengagement har de dog stadig et ønske om at øge eksporten.

Så i 2017 søgte de via en profil i Enterprise Europe Networks virksomhedsdatabase efter nye distributører til deres produkter – og helst i Finland, Norge, Tyskland, Frankrig eller Sverige.

Men interessen kom et helt andet sted fra…

Den amerikanske Enterprise Europe Network-konsulent Tiia Henttonen fra European-American Business Organization, Inc., i New York faldt over profilen i databasen.

Én af hendes kunder er den amerikanske projektudviklings- og konsulentvirksomhed The Ossa Group, der fungerer som agent/strategisk samarbejdspartner, og som er involveret i bygge- og infrastrukturprojekter i forskellige udviklingslande. Hun præsenterede dem for profilen, og de kunne se perspektiver i forhold til de kunder, de havde i Vestafrika.

Så Tiia Henttonen indsendte en forespørgsel på profilen til danske Enterprise Europe Network-konsulent Kurt Bøgild Kristensen fra Erhvervshus Midtjylland, som fik positiv respons fra fibo intercon, og sammen fik Tiia og Kurt skabt kontakt mellem de to parter.

En rigtig god aftale

Efter en forhandlingsrunde blev fibo intercon og The Ossa Group i starten af 2019 enige om en distributionsaftale, hvor The Ossa Group har forpligtet sig til at sælge fibo intercons produkter til deres kunder i Vestafrika - en aftale, som vil betyde en væsentlig stigning i fibo intercons omsætning.

- Selvom vi oprindeligt søgte partnere på nærmarkederne, så siger man jo ikke nej tak til en god aftale, når muligheden opstår. Vi er rigtig glade for interessen fra USA og den aftale, vi har fået med The Ossa Group, som betyder, at vi ikke alene øger vores omsætning væsentligt, men nu også har fået adgang til et helt nyt marked. Det ser vi store perspektiver i, siger Henrik Jeppesen, direktør i fibo intercon.

Global markedsføringskanal

fibo intercon har gennem længere tid arbejdet sammen med Kurt Bøgild Kristensen fra Enterprise Europe Network for at finde flere samarbejdspartnere, og samarbejdet har indtil videre også resulteret i en ny partner i UK. Der søges fortsat efter nye partnere i Finland, Norge, Sverige, Tyskland og Frankrig.

- Samarbejdet med Enterprise Europe Network er nemt. Der kræves et minimum af os som virksomhed – og trods det, får vi via netværket en markedsføringskanal med en global rækkevidde. Det ville kræve rigtig mange ressourcer at matche det på egen hånd, så samarbejdet med netværket har sparet os for en masse tid og penge, slutter Henrik Jeppesen.

 

Fakta fibo intercon A/S

fibo Intercon A/S har eksisteret i over 70 år og i de sidste 40 år som en egentlig maskinfabrik. I dag er fibo intercon en førende, international produktionsvirksomhed med ca. 35 ansatte og forhandlernetværk i flere lande. Virksomheden udvikler, producerer og leverer mobile, semimobile og stationære blandeanlæg samt maskinudstyr og komplette produktionsanlæg inden for betonindustrien.

Læs mere her

 

Fakta The Ossa Group

The Ossa Group er en amerikansk projektudviklings- og konsulentvirksomhed, som har til formål at styrke regeringer og virksomheder i udviklingslande, især Afrika, for at imødegå de udfordringer, som mange lande står over for. Disse omfatter tilvejebringelse af infrastrukturer, der er nødvendige for at give borgerne adgang til teknologi, uddannelse og for at øge deres konkurrenceevne på det globale marked.

Læs mere her

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.