Claus Andersens Rustfri Stål A/S

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Claus Andersen Rustfri Stål A/S, som ligger i Odense, er én af Danmarks førende underleverandører inden for rustfri stål. Virksomheden leverer rustfrie produkter til maskinindustrien og inventar til storkøkkener, kantiner og hospitaler, men har også fokus på sin nicheproduktion af udendørs hjertestarterskabe. Gennem Enterprise Europe Network Danmark har de fået hjælp til at styrke eksporten af netop denne varegruppe.

Udendørs hjertestarterskab fra Claus Andersen Rustfri Stål A/S

Foto: Claus Andersen Rustfri Stål A/S

Med indbygget klimastyring, der sørger for, at hjertestarteren opbevares korrekt, er der størst mulig sikkerhed for, at hjertestarteren fungerer, når der bliver brug for den. Skabet er lavet af rustfri stålplader, som består af mere end 85% genbrugsmateriale.

Hjælp til at finde eksportkontakter

For at styrke eksporten af hjertestarterskabene kontaktede eksportchef Jens Brietzke Enterprise Europe Network Danmark i 2021 for at få assistance og sparring til opgaven. Ét af aktionspunkterne blev at få oprettet en partnersøgningsprofil i Enterprise Europe Networks database.

Med denne profil er det muligt for Jens Brietzke at få synliggjort produkterne, hvilke ønsker og krav Claus Andersen Rustfri Stål har til en forhandler, og hvordan virksomhedens model for et gensidigt godt samarbejde ser ud.

- Takket være det store netværk i andre EU-lande og de gode kontakter til andre erhvervsaktører og handelskamre er det lykkedes os at etablere forretningsforbindelser med partnere på kort tid og dermed styrke vores eksport, siger Jens Brietzke og tilføjer:

- For os fungerer Enterprise Europe Network som en anerkendt reference og et visitkort, og det har overvundet mange forhindringer i forbindelse med etablering af kontakter.

Jens Brietzke, eksportchef, Claus Andersen Rustfri Stål A/S (foto: Claus Andersen Rustfri Stål A/S)

Øget eksport til Tyskland, Østrig og Schweiz

Til dato er det pga. kontakter fra Enterprise Europe Network-partnere lykkedes at øge eksporten af hjertestarterskabene til hhv. Tyskland, Østrig og Schweiz.

- Jeg arbejder videre med en række nye leads, og jeg fornemmer klart, at netværkets konsulenter arbejder godt sammen til gavn for virksomhederne, fortæller Jens Brietzke.

 

Fakta Claus Andersen Rustfri Stål A/S

Claus Andersen Rustfri Stål A/S udvikler og producerer bl.a. unikke rustfri og isolerede skabe til udendørs opbevaring af hjertestartere – også kendt som AED – Automatisk Ekstern Defibrillator.

Læs mere her

EU-projektsamarbejde med musik i

EU-projektsamarbejde med musik i

Godt samarbejde mellem aktører i EU-DK Support, heriblandt Enterprise Europe Network Danmark, gav DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner muligheden for at bruge kompetencer og erfaringer i en større europæisk sammenhæng.

Concens træder ind på nye markeder

Concens træder ind på nye markeder

Godt netværk igennem Enterprise Europe Network er årsagen til, at Concens A/S hurtigt og effektivt har fundet nye samarbejdspartnere i både Polen og Finland, som kan stå for virksomhedens salg i de to lande.

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Claus Andersen Rustfri Stål A/S, som ligger i Odense, er én af Danmarks førende underleverandører af rustfrie stålprodukter til maskinindustrien, storkøkkener, kantiner og hospitaler, men de producerer også udendørs hjertestarterskabe.