Offshore Center Danmark

Offshore Center Danmark fik åbnet de rigtige døre i Norge

Det norske marked for olie- og gas byder på gode forretningsmuligheder for danske virksomheder. Men det kan være svært at komme ind på. Derfor allierede Offshore Center Danmark sig med Enterprise Europe Network.

Deltagerne på besøg på træningsplatformen. Foto: Susanne Baden Jørgensen

Den norske offshore-sektor er i vækst, og der er et stort behov for nye leverandører, som kan leve op til de norske krav om kvalitet og leveringssikkerhed. Derfor besøgte 15 danske leverandører fra olie-gasindustrien udvalgte norske offshore-selskaber for at øge samarbejdet mellem de to lande. Et besøg Offshore Center Danmark havde planlagt i samarbejde med Enterprise Europe Network. Besøget fandt sted i Stavanger i foråret 2011.

- Hele tilrettelæggelsen og gennemførelse af erhvervsfremstødet kunne vi ikke have gjort uden at trække på Enterprise Europe Network. De åbnede de rigtige døre i Norge, hvilket ville have været rigtigt vanskeligt for virksomhederne selv, fortæller Peter Blach, direktør hos Offshore Center Danmark.

Fremstødet blev indledt med et seminar, hvor bl.a. DONG, Mærsk, Statoil og Achilles gav introduktion til det norske marked og videregav deres erfaringer.

Delegationen besøgte desuden det globalt førende oliefirma ConocoPhilips. Her fik deltagerne en unik indsigt i, hvordan de samarbejder med underleverandører inden for branchen.

Nye norske kontakter

Og turen bød også på unik teknisk indsigt i den norske oliebranche.

- Et andet højdepunkt var besøget på olietræningsplatformen – videninstituttet IRIS – der gav særlig teknisk indsigt i den norske oliebranche. Vi fik også udbygget vores norske kontakter, som virksomhederne arbejder videre med nu. En af de deltagende firma har efterfølgende etableret et norsk salgskontor, fortsætter Peter Blach.

Samarbejdet udbygges

Besøget gav en værdifuld indsigt i det norske marked, og hvordan man skal agere som underleverandør. Norge er bestemt et af vores fokusområder.

Og Peter Blach fortsætter:

- Og vi vil gerne til Norge igen. Ligesom sidst forventer vi at trække vi på Entreprise Europe Network og at sparre med dem om, hvordan vi kan udvikle de internationale aktiviteter fremover. Vi er netop nu i gang med at afklare en kommende satsning.

Fakta Offshore Center Danmark

Offshore Center Danmark er et medlemsdrevet innovationsnetværk, hvis formål er at forstærke og understøtte den danske offshore industris bestræbelser på til stadighed at være konkurrencedygtig. Herunder at virksomhederne i branchen bliver opfattet som kompetente partnere inden for den internationale offshore industri.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.