Offshore vindsamarbejde med UK

England frembyder de kommende år et enormt marked indenfor offshore vind, særligt for danske virksomheder som er førende indenfor vindenergi. Enterprise Europe Network har i samarbejde med en række andre samarbejdspartnere fokus på at koble danske og engelske virksomheder og omsætte mulighederne til forretning.

Seminar i Danmark

Samarbejdet med de engelske partnere startede med afholdelsen af seminaret med fokus på offshore vindmulighederne i England de kommende år (se anden omtale), som blev gennemført i samarbejde med Dansk Eksportforening (Danish Wind Energy Group). Med på seminaret i Herning medbragte den engelske søsterorganisation i Enterprise Europe Network, Targeting Innovation og deres lokale samarbejdspartner Team Humber Marine Alliance et katalog over en lang række engelske virksomheder interesseret i samarbejde med danske virksomheder, samt tilbud om at assistere individuelt i etablering af samarbejde.

Besøg i England

Seminaret i Herning blev i starten af september 2010 fulgt op af et 3 dages besøg i England, nærmere bestemt Yorkshire og Humber regionen, som satser meget på at omsætte de store offshore vindprojekter til konkrete forretningsmuligheder for regionale virksomheder – meget gerne i samarbejde med erfarne danske virksomheder. 9 danske virksomheder fra hele landet deltog i besøget, der blandt andet bød på besøg på regionale virksomheder, indlæg fra offentlige myndigheder, besøg på lokationer og møder med mere end 50 engelske virksomheder på en komprimeret eftermiddags-matchmaking.

Opfordringen var klar fra en af de danske aktører, Wind Power Support, som allerede har etableret sig i regionen:

- Hvis I (de danske virksomheder) vil være med og have del i de enorme muligheder som kommer, så skal I etablere samarbejde med lokale, engelske samarbejdspartnere nu, opfordrer administrerende direktør Kurt Christensen, Wind Power Support.

Blandt de danske deltagere på besøget i England var Peter Forsberg fra den Herning-baserede virksomhed Site Facility.

- Vi deltog med det formål, med egne øjne og ører at få et indblik i, hvad der er på vej i England og få nogle konkrete kontakter at bygge videre på. Vi fik til fulde bekræftet vores opfattelse af, hvor stort potentialet i UK er, og vi har et vågent øje på, hvornår og med hvem vi skal samarbejde, når de store vindprojekter begynder at blive realiseret.

Site Facility har specialiseret sig i at levere helhedsløsninger til beboelse, bespisning m.v. i forbindelse med større bygge og anlægsprojekter – særlig indenfor opsætning af vindmøller. Konceptet er baseret på at levere on-site komfortløsninger for medarbejdere på projekterne. Læs mere på www.sitefacility.com

Samarbejdet fortsætter

Siden besøget i England har de engelske samarbejdspartnere i Targeting Innovation og Team Humber Marine Alliance assisteret flere danske virksomheder med individuelle besøgsprogrammer i det engelske. Et besøg fra en række engelske virksomheder i Danmark senere i 2011 er desuden under planlægning.

Siemens etablerer sig i Hull

Siemens Wind Power har medio januar 2011 meddelt, at man har underskrevet en aftale med henblik på at etablere produktionsfaciliteter i området omkring byen Hull – destinationen for den danske delegations besøg i september 2010.

 

Fakta Site Facility

Site Facility har specialiseret sig i at levere helhedsløsninger til beboelse, bespisning m.v. i forbindelse med større bygge og anlægsprojekter – særlig indenfor opsætning af vindmøller. Konceptet er baseret på at levere on-site komfortløsninger for medarbejdere på projekterne.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.