Passat Energy A/S

Passat Energy ind i varmen i Kina

Passat Energy A/S, der beskæftiger sig med energi og opvarmning, er gennem Enterprise Europe Network kommet i kontakt med et kinesisk forskningsinstitut for bæredygtigt byggeri. Her i foråret 2015 har de to parter indgået officielt samarbejde om levering af danske fyringsløsninger til et miljøvenligt hotelbyggeri i Beijing. En ordre til omkring kr. 1,2 mio.

Den Kinesiske Mur (Foto: Shutterstock - forsidefoto: Passat Energy A/S)

I Kina er miljøspørgsmål i stigende grad et presserende problem, og udviklingen bevæger sig nu mod bæredygtighed - bl.a. også inden for grønt byggeri. Det var også med dette for øje, at kinesiske Deng Xu, vicedirektør i Green Building Research Centre under Beijing Building Construction Research Institute Co. Ltd., i juli 2013 deltog i et internationalt matchmaking-arrangement i Kina, arrangeret af Europa-Kommissionen, hvor han blev introduceret til Enterprise Europe Network.

Prestigefyldt grønt hotelbyggeri

Fire måneder senere tog han selv fat i Enterprise Europe Network for at få hjælp til at finde bæredygtige og vedvarende opvarmningsløsninger i Europa til et nyt, prestigefyldt hotelbyggeri med en grøn profil nord for Beijing, tæt på Den Kinesiske Mur.

Gennem Enterprise Europe Network-konsulent Louise Krogh Johnson i Tjele fandt de frem til Passat Energy A/S fra Ørum ved Viborg – én af Danmarks største producenter af fyringsanlæg til biobrændsel og med stor viden inden for netop biobrændsel, fyringsbehov og systemløsninger.

Tre pillefyr fra Ørum til Beijing

Passat Energy A/S har vist sig at have den rette teknologi til det kinesiske byggeprojekt, og parterne har i foråret 2015 indgået et officielt samarbejde, der går ud på, at Passat Energy A/S skal levere tre træpillebaserede fyringsanlæg til byggeriet, hvor de sammen med et solvarmeanlæg skal sikre opvarmningen af hotellet. En seriøs ordre på omkring kr. 1,2 mio., som forhåbentlig vil kaste meget mere af sig.

Et kæmpe marked for Passat Energy

Det er dog ikke den første ordre fra Kina – én gang før har de leveret en løsning til en kinesisk kunde og fået nye kontakter derigennem, så forhåbentlig er det kun begyndelsen for Passat Energy A/S på et nyt marked med et kæmpestort potentiale. Forventningen er i hvert fald, at man med denne reference kan vinde andre lignende ordrer – fx gennem eller med den kinesiske ingeniørvirksomhed, der opfører hotellet.

- Vi satser stort på Kina, og derfor er det også enormt vigtigt for os, at vores løsninger implementeres optimalt. Det betyder fx, at vi ved denne ordre selv har været i Kina for at inspicere de fysiske rammer på forhånd, inden vi har færdigmonteret og indkørt løsningen her på fabrikken i Ørum og derefter har sendt den til Kina, forklarer Rasmus Agerskov, salgschef i Passat Energy A/S.

I 2012 indgik Passat Energy A/S i øvrigt i et joint venture med kinesiske Xunda Science & Technology Group Denmark ApS, der er en stor spiller i Kina, og som nu er underleverandør på en række komponenter til den danske produktion hos Passat Energy A/S – ikke kun for at sikre ”value for money” for virksomhedens kunder, men også med et håb om at kunne få foden indenfor på det kinesiske marked.

 

Fakta Passat Energy A/S

Passat Energy A/S er etableret i 1958 og beskæftiger sig med energi og opvarmning. Virksomheden har i mere end 50 år udviklet, produceret og solgt kedler til kunder i Danmark og i udlandet og har siden 1971 haft fokus på biobrændsel, med stor viden herom til følge. Passat Energy A/S ejes i dag af et joint venture mellem det kinesiske selskab Xunda Science & Technology Group Denmark ApS og Vorning Maskinfabrik ApS.

Læs mere her

 

Fakta Xunda

Xunda Science & Technology Group Co, Ltd, som er beliggende i Xiangtan City, Hunan-provinsen, er den førende producent og eksportør af gasapparater i Kina. Xunda har pt. seks datterselskaber og omkring 1.600 medarbejdere i alt. De vigtigste produkter omfatter gaskomfur, gas vandvarmer, emhætte, ovn (gas og el), køkkenredskaber, komfur, dampkomfur og biogasprodukter, som eksporteres til flere end 70 lande.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.