KS Gruppen

Samarbejde der rykker

Med hjælp fra Enterprise Europe Network fik KS Gruppen A/S fra Aalborg for over et år siden etableret et velfungerende og stabilt samarbejde med den engelske virksomhed Guy Raymond Engineering. KS Gruppen kunne på årets udgave af HI messen i Herning præsentere de nye, engelske produkter - specialhjul til brug i bl.a. sundhedssektoren - som en del af deres produktprogram.

Direktør i KS Gruppen Claus Svensk Jessen er glad for aftalen med engelske Guy Raymond Engineering, som har betydet en sortimentsudvidelse for KS Gruppen. Foto: KS Gruppen A/S

Interesse for nye produkter

KS Gruppen har specialiseret sig i interne transportløsninger og producerer og forhandler en lang række produkter, herunder specialhjul og vogne, der gør løft og transport nemmere. Direktør Claus Svensk Jessen var i starten af 2010 interesseret i at udvide det eksisterende produktprogram og gerne med noget målrettet sygehus- og sundhedssektoren, som man allerede havde en del produkter til. Han fik derfor kontakt til Enterprise Europe Network i februar 2010, og i samarbejde fik man beskrevet KS Gruppens ønsker til produkter og potentielle samarbejdspartnere i en såkaldt samarbejdssøgning.

Hurtig respons fra engelsk virksomhed

Der gik ikke mange dage fra, at KS Gruppens samarbejdssøgning var tilgængelig i Enterprise Europe Networks store samarbejdsdatabase, før der var respons. En engelsk netværkskollega i Enterprise Europe Network, som arbejdede med den engelske virksomhed Guy Raymond Engineering, faldt over KS Gruppens samarbejdssøgning og så et potentielt match. Guy Raymond Engineering producerer en række design- og apparathjul til blandt andet sundhedssektoren. Samarbejdssøgningen blev forelagt Guy Raymond Engineerings salgschef, Carlos Parks, som med det samme var interesseret. Kontaktoplysninger blev hurtigt udvekslet, og de to virksomheder indledte en dialog.

Aftale på hjul

Dialogen blev meget hurtigt omsat til handling og forretning. Kort tid efter var Carlos Parks i Danmark for at besøge KS Gruppen, og i april 2010 forelå en distributionsaftale, hvor KS Gruppen fik eneforhandling af Guy Raymonds specialhjul til sundhedssektoren. Selv til noget så relativt simpelt som hjul stilles der inden for sundhedssektoren store tekniske pga. krav til hygiejne, støj og holdbarhed. Det etablerede samarbejde blev i øvrigt nomineret til en Network Star Award i 2010 – samme pris, som det lykkedes et andet dansk-engelsk samarbejde at vinde i 2011.

- Jeg var rimeligt imponeret over, hvor hurtigt der var bid på vores interesse for nye specialprodukter. Enterprise Europe Network i både Danmark og England skabte en kontakt, som vi i samarbejde med Guy Raymond har omsat til et frugtbart og stabilt samarbejde. Guy Raymonds produkter passer glimrende ind i vores øvrige produktprogram og supplerer dermed det, vi kan tilbyde vores eksisterende og nye kunder inden for bl.a. sundhedssektoren, fortæller direktør Claus Svensk Jessen fra KS Gruppen A/S.

Fakta KS Gruppen A/S

KS Gruppen A/S udvikler, producerer og leverer kvalitetsprodukter til intern transport. KS Gruppen A/S har 13 ansatte og servicerer fra adressen i Aalborg kunder i hele Danmark samt i udlandet.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.