Biosynergy A/S og Is fra Skarø

Specialdesignet is til sundhedssektoren

Økologi og bæredygtighed er to nøglebegreber for Martin Jørgensen, der leder den sydfynske udviklingsvirksomhed Biosynergy A/S, som arbejder med innovative koncepter og løsninger inden for dyrkning ud fra planteindholdsstoffer, designede planter og dyrkningssystemer til specifikke formål. Nationalt såvel som internationalt. Et møde med en koreansk partner på en Enterprise Europe Network matchmaking event i Dijon, Frankrig, blev starten på en spændende rejse mod Asien.

Martin Jørgensen (nr. tre fra højre) med den underskrevne samarbejdsaftale med den koreanske fødevareklynge Foodpolis under Anuga 2011 (Foto: Foodpolis)

Biosynergy A/S og Martin Jørgensen har stor viden om birkesaft og dens indholdsstoffers virkning på sundhed og bæredygtighed. Den viden har Martin Jørgensen gjort nyttig i udviklingsprojekter og har fundet ud af, at birkesaft har en relativ kort holdbarhedstid, ca. fem dage i køleskab, at man ved at fryse den ned straks efter aftapning kan få glæde af den i længere tid. Dermed blev idéen om at bruge birkesaft i is født, og det samme gjorde virksomheden Is fra Skarø. En virksomhed, som Martin Jørgensen selv tager del i.

Is fra Skarø udvikler og producerer økologisk is baseret på rene, danske kvalitetsråvarer med udgangspunkt i birkesaft og sukkertang og har i dag flere typer af is i detailhandlen, men virksomheden har også stor fokus på at udnytte de store perspektiver, der er i at udvikle specialdesignet is til sundhedssektoren. Udviklingsprojekter på danske hospitaler har nemlig peget på, at den specialdesignede is gavner appetitten og ernæringsoptaget hos forskellige patientgrupper, bl.a. genoptræningspatienter, småtspisende eller underernærede og cancerpatienter i behandling.

Martin Jørgensen bruger derfor Enterprise Europe Network til at finde udenlandske samarbejdspartnere, der kan være med til at realisere mulighederne.

Samarbejde med koreansk fødevareklynge

Med assistance fra Enterprise Europe Netværk-konsulent Anders Skeem har Martin Jørgensen fået formuleret og udbredt sit budskab til udenlandske aktører, som kan være med til at dokumentere metoden og udvikle og markedsføre nye koncepter i fællesskab med Martin Jørgensen.

For et par år siden deltog Martin Jørgensen så i et Enterprise Europe Network matchmaking event under Taste-Nutrition-Health-kongressen i Dijon. Dér mødtes han bl.a. med en stor koreansk fødevareaktør, og kontakten med Korea udmøntede sig senere i en underskrevet samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) med den koreanske nationale fødevareklynges investeringsgruppe under Anuga-messen i Köln i oktober 2011. Martin Jørgensen har således indledt et samarbejde med klyngen om at stille knowhow og ekspertise til rådighed under etableringen af mejeriproduktionsfaciliteter og et forsknings-/udviklingscenter i Korea. Repræsentanter for klyngen besøgte derefter Is fra Skarø i marts i år. Dette samarbejde kan blive springbrættet til eksempelvis Japan, hvor aktører også har meldt deres interesse i samarbejde.

Et værdifuldt netværk

Siden efteråret 2012 har Enterprise Europe Network bl.a. også hjulpet Martin Jørgensen med at knytte kontakt til cancerafdelinger i hospitaler i udvalgte europæiske lande, og som resultat heraf er et snarligt møde med en spansk aktør under opsejling.

- Enterprise Europe Network har hjulpet mig med skaffe kontakt til koreanske aktører på højeste niveau. Det har bl.a. medført, at jeg nu arbejder med en dynamisk forretningsplan for området. Jeg har brug for både løbende sparring på planen og udbygning af min kontaktflade, så jeg kan finde de rette partnere, og vi i fællesskab kan skabe fundamentet for nogle nye behandlings- og forretningsområder, slutter Martin Jørgensen.

 

No items found

Sorry, that filter combination has no results.
Please try different criteria

Fakta Biosynergy A/S

Biosynergy A/S, der blev stiftet i 1989 og har base på Skarø, udtænker helhedsorienterede koncepter til dyrkning, forarbejdning og afsætning af plantebaserede produkter og formidler viden om optimale dyrkningssystemer og dyrkning ud fra planters indholdsstoffer og anvendelse af urter. 

Læs mere her

 

Fakta Is fra Skarø

Is fra Skarø laver økologisk is baseret på rene, danske råvarer samt birkesaft og sukkertang. De tilbyder is til det danske og internationale marked inden for tre kategorier: Gourmetis, softice og specialdesignet is. 

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.