Sauberhause

Tysk kontakt gik rent ind

Hos Sauberhouse i Ikast er man glade. Glade, fordi man i december 2010 blev kontaktet af Enterprise Europe Network om en potentiel tysk samarbejdspartner, og glade, fordi man håndterede henvendelsen meget hurtigt. Samarbejdet med den nye tyske partner har resulteret i helt nye produkter på hylderne og flere store danske virksomheder blandt kunderne.

Salgschef i Sauberhouse Åge Christensen er begejstret for de mange nye muligheder, der er opstået via samarbejdet med Enterprise Europe Network. Foto: Kurt Langkjær

Henvendelse fra Tyskland

Enterprise Europe Networks kontor i Herning blev i starten af december 2010 kontaktet af en tysk Enterprise Europe Network partner. Den tyske partner assisterede den tyske producent af rengøringsløsninger, BioCircle, med at finde en dansk agent for deres produkter, og det måtte gerne gå hurtigt. Enterprise Europe Networks kontor i Herning kendte i forvejen til Ikast-virksomheden med det daværende navn BFG Rengøringsartikler, som blev udpeget som potentielt emne og kontaktet for interesse. Virksomheden i Ikast var interesseret, og kontakten til BioCircle blev etableret allerede dagen efter.

Målgivende mulighed

Salgschef i Sauberhouse, Åge Christensen, er begejstret for den mulighed, der blev serveret via Enterprise Europe Network.

- Bolden blev lagt lige til højrebenet, men det var vores egen opgave at føre den i mål. Allerede før jul kom BioCircles bestyrelsesformand og eksportchef på besøg for at se os an og drøfte mulighederne for samarbejde. Vi var meget interesserede i et samarbejde og lavede et grundigt forarbejde, så vi kunne give tyskerne et klart indtryk af, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor de skulle satse på os fremadrettet. Mødet i Ikast gik rigtig godt, og allerede i januar var vi i Tyskland for at konfirmere samarbejdet og lære om de nye produkter.

Nye produkter og kunder

Åge Christensen er mere end tilfreds med samarbejdet med BioCircle og ikke mindst de tyske produkters egenskaber, som passer glimrende ind i Sauberhouses portefølje af rengøringsløsninger.

- De tyske produkter har været en sand øjenåbner. BioCircle er meget fokuseret på både innovative og miljørigtige løsninger. Blandt produkterne er en patenteret maskine til rensning af fx maskin- og motordele. Maskinen indeholder mikroorganismer, som spiser spildevandet og derfor benyttes ikke opløsningsmidler som normalt. Maskinen er på én gang langt mere behagelig at betjene, man undgår brug af særligt sikkerhedsudstyr og arbejdstøj, man behøver ikke udsugning, og man skal ikke betale for at komme af med spildevandet - og så er den i øvrigt billigere end andre løsninger, fortæller Åge Christensen. Blandt de nye rengøringsløsninger er også en overfladebehandling til at imødegå problematiske svejseklatter og et produkt til fjernelse af harpiks på gulve i idrætshaller.

- De nye tyske produkter udgør allerede i dag ca. en tredjedel af vores omsætning, og produkterne har åbnet døre til en lang række nye kunder, som i dag også tæller virksomheder som Flextronics, A.P. Møller-Mærsk, LEGO og Grundfos, slutter Åge Christensen.

Gode udsigter til bryllup…

Samarbejdet med BioCircle er i først omgang afgrænset til et års ’forlovelse’, hvorefter partnerne evaluerer samarbejdet. Men ifølge Åge Christensen er begge parter så glade for samarbejdet, at udsigterne til et ’bryllup’ ultimo 2011 er rigtig gode.

Smag for internationalt samarbejde

Samarbejdet med BioCircle har, udover navneskriftet til Sauberhouse, også givet smag for yderligere internationalt samarbejde. Man har indgået kontrakt som dansk agentur for andre tyske produkter, og en specialproduceret rengøringsserie fra Schweiz er også på trapperne. Endelig overvejer man ekspansion i andre lande – meget gerne med assistance fra Enterprise Europe Network.

Fakta Sauberhouse

Sauberhouse er et handelsfirma, der gennem 25 år har specialiseret sig i salg af rengøringsmidler og rengøringssystemer. Sauberhouse har base i Ikast.

EU-projektsamarbejde med musik i

EU-projektsamarbejde med musik i

Godt samarbejde mellem aktører i EU-DK Support, heriblandt Enterprise Europe Network Danmark, gav DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner muligheden for at bruge kompetencer og erfaringer i en større europæisk sammenhæng.

Concens træder ind på nye markeder

Concens træder ind på nye markeder

Godt netværk igennem Enterprise Europe Network er årsagen til, at Concens A/S hurtigt og effektivt har fundet nye samarbejdspartnere i både Polen og Finland, som kan stå for virksomhedens salg i de to lande.

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Øget eksport af rustfrie, klimastyrede hjertestarterskabe

Claus Andersen Rustfri Stål A/S, som ligger i Odense, er én af Danmarks førende underleverandører af rustfrie stålprodukter til maskinindustrien, storkøkkener, kantiner og hospitaler, men de producerer også udendørs hjertestarterskabe.