VIBLA ApS

Underleverandør i Letland

Det midtjyske trykkeri VIBLA ApS har via Enterprise Europe Network fundet en underleverandør i Letland. Det betyder, at de nu kan levere produkter, som de ikke selv er i stand til at trykke, og det sikrer nu endnu flere ordrer til det lille trykkeri.

Ole Lavesen, medejer af VIBLA ApS. (Foto: VIBLA ApS)

VIBLA ApS har eget trykkeri i både Skive og Holstebro og er stort set leveringsdygtig i al grafisk produktion – lige fra brevpapir, kataloger og postkort til roll-ups. De fokuserer altid på at have en god kvalitet og at kunne levere hurtigt. Mange af deres kunder ønsker forskellige typer produkter, og for at være attraktiv over for kunderne bestræber de sig på at finde gode udenlandske underleverandører, som kan levere højkvalitetsprodukter, der kan supplere VIBLAs egen produktion.

Mange hits gennem databasen

VIBLA ApS blev stiftet i starten af 2013, og kort tid efter tog de kontakt til Enterprise Europe Network for at få hjælp til at finde underleverandører i primært Baltikum-landene, da der her er tradition for at levere billigere produkter uden at gå på kompromis med kvaliteten. I samarbejde med Enterprise Europe Network udarbejdede de en virksomhedsprofil, som i korte træk beskriver, hvem de er, hvad de søger, og hvem de gerne vil arbejde sammen med. Profilen blev uploadet i Enterprise Europe Networks database, som er offentligt tilgængelig for alle, og som indeholder over 10.000 profiler fra virksomheder, der enten søger eller tilbyder produkter, teknologier mv.

Siden da har VIBLA ApS modtaget en række henvendelser på deres profil fra interesserede baltiske printhuse - nogle mere relevante end andre - men i efteråret 2014 modtog Ole Lavesen, medejer af VIBLA ApS, en henvendelse fra et lettisk trykkeri, som var meget interessant. I løbet af ganske kort tid blev der indledt en konkret dialog, hvor forventningerne blev afstemt, og inden årets udgang havde de indgået et samarbejde, som bl.a. har resulteret i, at VIBLA har sendt ordrer på kuglepenne og muleposer til deres underleverandør.

- Vi modtager nu løbende henvendelser fra forskellige trykkerier. Nogle har vi været i dialog med, og andre har ikke været relevante. Det er en nem og effektiv måde at finde nye samarbejdspartnere – i vores tilfælde underleverandører – især når man er en lille virksomhed som vores, fortæller Ole Lavesen.

Samarbejde giver flere ordrer

VIBLA er glade for samarbejdet med det lettiske trykkeri, hvorfor de også har et velfungerende samarbejde, selvom de oplevede, at letterne var lidt langsomme og usikre i starten. Dog søger de stadig flere underleverandører, da det er vigtigt for dem at have gode og stærke samarbejdspartnere.

- Mange kunder ønsker i dag en række forskellige tryksager i høj kvalitet med hurtig levering. Når vi samarbejder med udenlandske printhuse, som er specialiseret i tryksager, vi ikke selv kan levere, så kan vi yde en god service til vores kunder, da de kan få alt trykt hos os. På den måde er vi med til at gøre os selv attraktive samtidig med, at vi kan lægge billet ind på flere ordrer, forklarer Ole Lavesen.

De samarbejder også med en anden lettisk virksomhed og har været i tæt dialog med en polsk. På nuværende tidspunkt har de en række nye henvendelser, som der skal følges op på, og som forhåbentlig kan resultere i endnu mere samarbejde og flere ordrer.

 

Fakta VIBLA ApS

VIBLA ApS er specialister i grafisk produktion. De blev stiftet i 2013 af tre ejere, som alle har mange års erfaring fra branchen og har produktion i Skive og Holstebro.

Læs mere her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.