Dannozzle

Vandstanden sænkes med de rette kanaler

For mange lande verden over betyder klimaforandringer mere regnvejr og højere vandstand. Derfor har den nordjyske virksomhed Dannozzle udviklet kontraklapper, der kan bortlede regnvand mod havet, søer, floder, åer og kyster. Og med hjælp fra Enterprise Europe Network bliver det ikke kun de danske kommuner, der får glæde af opfindelsen. Holland hopper nemlig med på bølgen.

Foto: Dannozzle

Netværk over grænser

- Vi er så heldige, at vi bor i den samme bygning som NordDanmarks EU-kontor, fortæller Jan Eriksen, opfinder, konstruktør og direktør for Dannozzle. Med hjælp fra Enterprise Europe Network-konsulent Michael Rafn fra NordDanmarks EU-kontor blev Dannozzles firmaprofil profileret for mulige udenlandske projektsamarbejdspartnere via Enterprise Europe Network. Det var herfra, at den lille virksomhed fra Støvring kom i hollændernes søgelys.

Det hollandske togselskab ProRail havde brug for hjælp til at lede regnvand bort fra deres togtuneller og -viadukter.

- Holland er verdensmestre i floder, kanaler og vand. Så det er et stort klap på skulderen, når en dansk virksomhed bliver inviteret med omkring bordet, konstaterer Michael Rafn glad. I alt er seks virksomheder med hvert sit speciale på området blevet kaldt til: Fem hollandske virksomheder og danske Dannozzle. I første omgang skal der gennemføres et pilotprojekt. Bliver det en succes, vil ProRail gennemføre projektet i hele Holland.

Vækst i sigte

Netop det store engagement fra Enterprise Europe Network gjorde samarbejdet gnidningsfrit for Dannozzle.

- Der bliver husket og fulgt op på alting fra deres side, siger Jan Eriksen og fortsætter:

- Vi kunne mærke en personlig interesse, og det blev vores indgang til EU.

Aftalen med Holland kan bane vejen for virksomhedens videre vækst.

- Vi vil være de første, man tænker på, når nogen siger klimasikring, forklarer Jan Eriksen. Og med Enterprise Europe Network på sidelinjen behøver de heldigvis ikke kun at drømme.

- Tiden er rigtig for, at vi kan lave den her vækst, også i Holland. Man kan sige, det regner i vores retning, slutter Jan Eriksen.

Fakta om Dannozzle ApS

Dannozzle ApS er en ingeniør- og produktionsvirksomhed med speciale inden for klimatilpasning. De skræddersyr løsninger til effektiv klimasikring i forhold til håndtering af hav-, regn- og spildevand. Deres kontraklapper kan bl.a. håndtere udfordringer i forbindelse med skybrud, højvande og tilsandinger. 

Læs mere her

 

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.