MMN Arr. & Event

Vin skaber samarbejde

Gennem EU-programmet ”Erasmus for Young Entrepreneurs” fandt Michael Skovgaard, indehaver af grupperejse- og eventbureauet MMN Arr. & Event, en kompetent samarbejdspartner i Italien og har på den måde fået udbygget virksomhedens produktportefølje til også at inkludere vinsmagningsture.

Michael Skovgaard fandt en rigtig god samarbejdspartner i italienske Silvia Rama via Erasmus for Young Entrepreneurs-programmet. De to ses i her i midten af billedet (Foto: MMN Arr. & Event)

I flere år havde Michael Skovgaard oplevet en stigende interesse for vinsmagning og ønskede derfor at etablere det som en fast del af virksomhedens produktprogram.

- Vi vidste, at det kunne været et helt nyt marked for vores virksomhed, men vi manglede de rigtige kontakter i Italien til at etablere det og køre det på daglig basis, fortæller han.

- Vi kunne se, at der var et stort potentiale for vinsmagningsture, men det var samtidig en stor risiko for os at bruge så meget tid på at få det etableret som et nyt produkt, fordi vi dermed ikke kunne give den nødvendige tid til virksomhedens andre opgaver, fortsætter han.

Et rigtigt godt match

Han kom i kontakt med Enterprise Europe Network, som oplyste ham om ”Erasmus for Young Entrepreneurs” - et program fra Europa-Kommissionen, der giver unge iværksættere eller unge, der ønsker at blive det, mulighed for at arbejde i et andet EU-land i op til seks måneder. Der er stor efterspørgsel i udlandet på at komme til Danmark, og mange danske virksomheder har fundet ud af, at EU-programmet er en god måde at åbne op for et nyt marked.

Via Enterprise Europe Network blev MMN Arr. & Event koblet sammen med en ung, italiensk iværksætter, Silvia Rama, som er sommelier, uddannet på Bordeaux vinskole, og som netop havde etableret sin egen markedsførings- og kommunikationsvirksomhed Di-Vinum. Her arbejder de med udarbejdelse af strategiske markedsføringsplaner og leverer også assistance i forhold til design og mediekampagner, events og arrangementer. Virksomheden er specialiseret i markedsføringskampagner for vinproducenter i Valpolicella.

Igennem ”Erasmus for Young Entrepreneurs”-programmet fik Silvia Rama mulighed for at arbejde sammen med Michael Skovgaard i Danmark i flere måneder, hvor hendes ophold blev finansieret af programmet.

- Det var faktisk meget heldigt, at vi kunne få Silvia til Danmark i et halvt år, uden at det kostede os noget. På den måde kunne vi på nem og omkostningsfri vis benytte hendes kontakter og erfaring til at opbygge vores nye koncept, konkluderer han.

Samarbejdet har været optimalt helt fra start, og vinproducenterne har været meget imødekommende overfor konceptet, så nu har Michael Skovgaard fået etableret det nye produkt som ønsket. Ikke nok med det, Silvia Rama er også blevet bidt af idéen og er nu efterfølgende indgået i et samarbejde med MMN Arr. & Event, hvor hun er ansvarlig for den italienske del af arbejdet. Det har resulteret i etableringen af pakkeløsninger for vinkendere og turister fra Danmark, som kombinerer tre dages undervisning om vinproduktion og -smagning med turistoplevelser fra Veneto-regionen, på vingården Valentina Cubi, producent af Valpolicella og Amarone. De første ture er allerede booket her i juni 2012.

På spørgsmålet, hvad programmet har betydet for virksomheden, svarer Michael Skovgaard smilende:

- Vi har det meget travlt lige nu, og arbejder på mange nye ture i Italien for andre turistgrupper. Programmet har været en fantastisk indgang for os, og vi vil få arbejde på mange år frem.

 

Fakta MMN Arr. & Event

MMN Arr. & Event er et dansk rejsebureau fra Holbæk, som organiserer specialrejser, herunder målrettede ture for klubber, virksomheder og foreninger.

Læs mere om Di-Vinum her

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Aalborg Idrætsgymnastik henter inspiration i udlandet

Med hjælp fra Enterprise Europe Network har Aalborg Idrætsgymnastik fået Erasmus+ mobilitetsmidler, som de kan bruge til at sende trænere til udlandet for at få inspiration og nye kompetencer med hjem til foreningen.

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

650.000 kg plast genbrugt til øltransport

Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsninger.